Ita-Savo: Oikeustieteelliseen viime syksynä opiskelemaan päässeen SMAS:n Annika Sihvosen elämä ei ole enää pelkkää ammuntaa — ”Nyt ei tarvitse stressata, mitä tekee kisauran jälkeen” Savonlinnan Metsäst

Ita-Savo: Oikeustieteelliseen viime syksynä opiskelemaan päässeen SMAS:n Annika Sihvosen elämä ei ole enää pelkkää ammuntaa — ”Nyt ei tarvitse stressata, mitä tekee kisauran jälkeen” Savonlinnan Metsäst

Oikeustieteelliseen viime syksynä opiskelemaan päässeen SMAS:n Annika Sihvosen elämä ei ole enää pelkkää ammuntaa — ”Nyt ei tarvitse stressata, mitä tekee kisauran jälkeen”

Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseuran Annika Sihvonen voitti perjantaina ilmakiväärin EM-näyttökilpailun Tanhuvaarassa, mutta kruunasi päivänsä jääkiekon Mestis-ottelulla Talvisalossa.

Tuija Pauhu

Annika Sihvosen kisaviikonloppu Tanhuvaarassa alkoi EM-näyttökilpailun voitolla perjantaina ja kolmannella sijalla lauantaina.

Annika Sihvosen kisaviikonloppu Tanhuvaarassa alkoi EM-näyttökilpailun voitolla perjantaina ja kolmannella sijalla lauantaina.

Viikonloppuna Tanhuvaarassa kisatut EM-näyttökilpailut sekä perinteinen Leppä GP ovat urheilijalle tiukka rypistys yhteen viikonloppuun. Kuitenkin tällä kertaa myös kisasuoritusten välille jäi vapaa-aikaan. Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseuran Annika Sihvonen voitti perjantaina ilmakiväärin EM-näyttökilpailun, mutta kruunasi päivänsä jääkiekon Mestis-ottelulla Talvisalossa.

— Normaalina leiriviikonloppuna Tanhuvaarassa ei aikaa yleensä jää muulle, mutta tällä kertaa avauspäivän kisat olivat jo aamusta, ja illalle jäi aikaa. Niinpä kerkesin nähdä kavereita ja tulla peliin, hän kertoo.

Pieni tauko vaativasta kisaviikonlopusta sekä tutusta harjoitteluympäristöstä tekivät hyvää. Sihvonen kertoi viihtyneensä SaPKon ottelussa erinomaisesti.

— Pystyn kyllä hyvin samaistumaan muiden urheilijoiden tunteisiin, kun he mokaavat tai onnistuvat. Täällä kun pääsee vielä niin lähelle jäätä ja näkee kaikkien ilmeet.

Vaikka menossa on tiukka kisarutistus, sitä ei Sihvosesta huomaa. Ampujasta huokuu itsevarmuus sekä rentous.

Opiskelupaikka toi varmuutta tulevaisuuteen

Se on näkynyt myös tuloksissa, sillä ennätykset ovat paukkuneet edellisten kuukausien aikana.

Viime syksynä opiskelun Helsingin oikeustieteellisessä aloittanut Sihvonen uskoo, että juuri opiskelut ovat yksi syy rentouteen.

— Enää ei tarvitse stressata, mitä tekee ammunnan jälkeen tai mikä minusta tulee isona. Nyt on todella turvallinen pohja seuraavaksi viideksi vuodeksi, josta ponnistaa eteenpäin, hän kertoo.

Opinnot ovat lähteneet rullaamaan jouhevasti, ja myös tenteistä on tullut hyviä arvosanoja.

— Kyllä se on ollut juuri sellaista, mitä olen odottanut. Tentitkin ovat menneet hyvin, joten olen oikealla alalla.

Muutokset arjessa näkyivät jo viime syksynä, kun Sihvonen osallistui MM-kilpailuihin Korean Changwonissa. Siellä hän sijoittui parhaimmillaan yhdeksänneksi ilmakiväärin 40 metrin makuuammunnassa.

Luotan itseeni enemmän viivalla, eikä jännittäminen vaikuta tekemiseen. — Annika SIhvonen

— Kisat toivat ennen kaikkea varmuutta juuri ilmakivääriin. Olen aiemmin ollut parempi pienoiskiväärissä, joten tulos antoi itseluottamusta.

Sihvonen kertoo muuttaneensa kisoihin henkistä valmistautumistaan juuri koulun takia, ja oli näin rauhallisempi kuin aiemmin.

— Nyt elämä ei ole enää pelkää ammuntaa. Luotan itseeni enemmän viivalla, eikä jännittäminen vaikuta tekemiseen.

Vuosi alkanut lupaavasti

Sihvosen oma kisaurakka Tanhuvaarassa sai perjantaina erinomaisen startin, kun hänen tuloksensa 250,1 jäi vain 0,1 pistettä Suomen ennätyksestä.

— Peruskisassa olin viides, ja siinä oli hyviä sekä huonoja kohtia. Sitten kekkasin yhden jutun asennon ottamisesta, ja sen korjaaminen finaaliin onnistui, hän kuvailee päiväänsä.

Lauantaina puolestaan tulos 620,1 oikeutti toiseen sijaan.

Sihvonen aloitti kisavuotensa tammikuun alussa Ruotsista, jossa hän teki ilmakiväärissä uuden ennätyksensä 626,6. Kisan parasta antia oli kuitenkin EM-rajan ylitys.

— Naisissa on kyllä tänä vuonna kova taso, ja uskon että neljä tai useampi ylittää rajan. Silloin pitää olla kolmen parhaan joukossa, jos haluaa kisoihin, hän pohtii.

Mikäli savonlinnalaislähtöinen ampuja haluaa paikan arvokisoihin, hänen kolmen EM-karsintakisatuloksensa keskiarvon pitää olla yli rajan yli.

EM-kisat eivät ole kuitenkaan Sihvosen tämän kauden tärkein tavoite, vaan hän kertoo keskittyvänsä enemmän maailmancupin osakilpailuihin. Niistä ensimmäinen kisataan helmikuun lopullta Intiassa.

— Molemmissa jaetaan olympiapaikkoja, mutta tällä herkillä maailmancupin kisat ovat tärkeämpiä, paikasta Tokion olympialaisiin haaveileva ampuja kertoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *