Kymen Sanomat: Maailmanmestari Leppä osuu yhä 300 metristä — EM-kisojen alkajaisiksi tuli oma ennätys

Kymen Sanomat: Maailmanmestari Leppä osuu yhä 300 metristä — EM-kisojen alkajaisiksi tuli oma ennätys

Aleksi Leppä
Aleksi Leppä

Kivääriammunnan 300 metrin kaksinkertainen maailmanmestari Aleksi Leppä osuu pitkältä matkalta edelleen mainiosti. Haminan Ampumaseuran mies ampui Italian Tolmezossa EM-kisojen 300 metrin lajien alkajaisiksi oman ennätyksensä 60 laukauksen makuuammunnan karsintakilpailussa.

Leppä paukutteli tuloksen 597 ja oli karsintaeränsä neljäs. Keväällä Tanskassa ammuttu edellinen ennätys parani pisteellä.

— Ammunta oli tänään vaikeaa jo heti alusta lähtien. En saanut ihan parasta irti ja jouduin taistelemaan koko kisan. Siksi olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Oma ennätys, kun ammunta ei ollut todellakaan helppoa, tilitti Leppä.

Ensimmäisessä karsintaerässä ampunut Oulun Juho Autio (599) oli eränsä kolmas ja pääsi myös peruskilpailuun, mutta Kankaanpään Juho Kurki (593) oli eränsä seitsemäs ja karsiutui. Ranskan Remi Moreno Flores sekä Ruotsin Karl Olsson sivusivat ME- ja EE-lukemia ampumalla täydet 600 pistettä.

Suomi oli joukkuelilpailun viides. Kisan voitti Ruotsi.

AIHEET

Jukka Lehtoranta

JUKKA LEHTORANTA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *