Länsi-Uusimaa: ”Vain taivas on rajana” – Lohjalainen Elina Kaukojärvi luotsaa ampumaurheilun EM-kilpailut Kisakallioon ja Lohjan lajin maailmankartalle

Länsi-Uusimaa: ”Vain taivas on rajana” – Lohjalainen Elina Kaukojärvi luotsaa ampumaurheilun EM-kilpailut Kisakallioon ja Lohjan lajin maailmankartalle

PAIKALLISURHEILU

20.11.2019 21.48

”Vain taivas on rajana” – Lohjalainen Elina Kaukojärvi luotsaa ampumaurheilun EM-kilpailut Kisakallioon ja Lohjan lajin maailmankartalle

Vain taivas on Elina Kaukojärven rajana tulevien EM-kisojen suunnittelussa Kisakallioon. Nina Paloheimo

Lohjalainen EK Eventin yrittäjä Elina Kaukojärvi nimitettiin vuoden 2021 ampumaurheilun ilma-aseiden EM-kisojen pääsihteeriksi. Hän vetää Lohjalle rakennettavaa suurprojektia yhdessä kilpailunjohtajan Marko Lepän kanssa.

– Kun Ampumaurheiluliitosta pyydettiin minua mukaan, ei tarvinnut monta minuuttia miettiä ennen kuin sanoin, että totta kai. Olen tehnyt töitä Markon ja muun tiimin kanssa jo vuosia ennen yrittäjäksi ryhtymistä Kisakallion avainasiakasvastaavana, joten tiesin, että tämä porukka on mahtava ja Kisakallio on paikkana upea. Tämä on enemmän näytön paikka itselleni, että saan tuoda nyt oman osaamiseni näin suureen ja kansainväliseen tapahtumaan ja vielä omaan kotikaupunkiini, Kaukojärvi ihastelee.

Leppä vastaa 27.2.-7.3. pidettävien EM-kisojen kilpailullisesta sisällöstä, kaikki muut puitteet ovat Kaukojärven vastuulla. Vastuuta riittää, sillä kisoihin odotetaan noin 750 ampujaa, jotka tulevat lähes 50 eri maasta. Taustajoukkoineen Lohjalla vierailee vain hetkeä ennen Lohjan asuntomessuja noin tuhat kisaosallistujaa.

Kaukojärvi on saanut toteutukseen hyvin vapaat kädet, toki ampumaurheilun Euroopan kattojärjestön asettamissa puitteissa. Hän kertoo, että tietynlainen visio on jo syntynyt – ainakin hänen mielessään.

– Haluan käyttää mahdollisimman paljon paikallisuutta ja paikallista osaamista. Meillä on Lohjalla ja sen ympäristössä valtava määrä osaajia, jotka ovat toivottavasti luomassa yhteistyössä tätä suurtapahtumaa. Haluan tuoda myös Lohjan luontoa ja järvihenkeä lähelle vieraita.

Kaukojärvi painottaa myös esteettömyyttä ja toteaa samaan hengenvetoon, että Kisakallioon esteettömän tapahtuman luominen on hyvin helppoa sen nykyaikaisuuden vuoksi.

Kisakallion EM-kisojen ilmakiväärin ja -pistoolin peruskilpailut ammutaan 90-paikkaisella radalla, joka rakennetaan Susi Training Centeriin. Kaikkien lajien finaalit ammutaan päärakennuksessa sijaitsevassa hallissa. Lohja Final Hall – työnimellä kulkevassa hallissa Kaukojärvi viittoilee ja näyttää mihin 400 katsojaa vetävä katsomo laitetaan, missä urheilijat taistelevat EM-mitaleista, hän visioi valaistusta ja vieraiden paikkoja.

– Vain taivas on rajana, mitä voisimme tänne lähteä suunnittelemaan. Toivottavasti tämä sama into tarttuisi paikallisiin toimijoihin, sillä heidän kanssaan me saamme luotua kansainvälisen ja lohjalaisen tunnelman. Minulle siis saa soitella lisää visioita, hän muistuttaa. Kaukojärven yhteystiedot löytyvät Ampumaurheiluiiton www-sivuilta tai osoitteesta www.ekevent.fi.

Nina Paloheimo

nina.paloheimo@media.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *