SuomiUrheilu: Suomalaisampuja ylitti upeasti EM-rajan!

SuomiUrheilu: Suomalaisampuja ylitti upeasti EM-rajan!

SuomiUrheilu

Suomalaisampujan ylitti upeasti EM-rajan!

13.01.2020 10:05

© Kuva: Getty Images

Kivääriampuja Aleksi Lepän hyvä vire jatkui, kun EM-näyttökilpailut jatkuivat Savonlinnassa. Hän teki miesten ilmakiväärissä tuloksen 627,3. Joonas Kallio ylitti EM-rajan miesten ilmapistoolissa 577 pisteellään, ja kolme naista rikkoi kisarajan ilmakiväärissä.

Haminan Ampumaseura (HAS) järjesti perjantaina ja lauantaina Savonlinnassa Tanhuvaaran urheiluopistolla ilma-aseiden EM-näyttökilpailut. Kilpailuissa ammuttiin ilmakiväärin ja ilmapistoolin M-, N-, M20- ja N20-sarjoissa.

Ilma-aseiden EM-kilpailut ovat Puolan Wroclawissa 23.2.-2.3. Kisoissa jaetaan kaikkiaan kahdeksan olympiamaapaikkaa Tokioon – kaksi kussakin olympialajissa. Tokion olympialaisten kisapäivät ovat 24.7.-9.8.

Kuten aiemminkin on kerrottu, Ampumaurheiluliiton asettama EM-tulostaso on miesten ja naisten ilmakiväärissä 624 pistettä sekä poikien ja tyttöjen ilmakiväärissä 622 pistettä. Miesten ilmapistoolissa tulostaso on 575, naisten 570, poikien 567 ja tyttöjen 561 pistettä.

Valintakriteereiden mukaan näyttökilpailujen perusteella lasketaan kolmen parhaan peruskilpailun keskiarvo, jota verrataan arvokisoja varten määritettyyn tulostasovaatimukseen.

HAS:n Aleksi Leppä on ollut ilma-asekauden ajan mainiossa vireessä. Hän ampui miesten ilmakiväärissä tuloksen 624,0. Seuraavana päivänä Leppä tähtäsi 627,3 pistettä, jolla hän oli EM-näyttökilpailun ylivoimainen ykkönen. Leppä jäi joulukuussa tekemästään ennätyksestä 1,5 pistettä.

Lepän lisäksi miesten ilmakiväärissä tulostason ovat saavuttaneet myös Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening) ja Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat).

Joonas Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat) ylitti lauantaina EM-tulosrajan miesten ilmapistoolissa tuloksellaan 577. Naisten ilmakiväärissä nähtiin kolme arvokisarajan ylitystä, kun Jenna Kuisman (Kyrkslätt Skytteförening) voittotulos oli 624,9, toiseksi sijoittuneen Marianne Palon (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) tulos 624,2 ja kolmanneksi sijoittuneen Emmi Hyrkkään (Hahlo) tulos 624,0.

– Tänään tuli hyviä varmistuksia EM-kisoja ajatellen, Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtaja Per-Ole Lindell viittasi edellä mainittujen ampumaurheilijoiden tuloksiin.

Tanhuvaaran EM-näyttökisoissa ei ammuttu tänään finaaleja. Viikonvaihde jatkuu näyttökisojen jälkeen Leppä GP-kilpailulla, joka päättyy sunnuntaina.

Seuraava EM-näyttömahdollisuus on Espoo Openissa (17.-19.1.). Aiemmin näyttökisoja on ammuttu joulukuussa Turussa ja viime viikonvaihteessa Ruotsin Sävsjössä.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *