Kymen Sanomat: Haminan Ampumaseuralle SM-kultaa, Juha Rutonen ja Antti Puhakka ottivat hopeaa ja pronssia

Julkaistu 1.8.2020 21:03

Juha Rutonen

Haminan Ampumaseuran Juha RutonenAntti Puhakka ja Aleksi Leppä onnistuivat hyvin 50 metrin kiväärin SM-kilpailuissa Kouvolan Tyrrissä lauantaina.

Karsintakilpailussa Leppä (622,5) voitti ensimmäisen erän ja Puhakka (616) toisen, Rutonen (611,9) oli neljäs. Tällä yhteistuloksella HAS voitti joukkuekilpailun Suomen mestaruuden.

Kolmikko eteni luonnollisesti makuuammunnan SM-peruskilpailuun, johon pääsi kummankin erän 20 parasta ampujaa. Rutonen ampui SM-hopeaa tuloksella 621,1 ja Puhakka pronssia tuloksella 620,1. Lepän viides sarja levisi pitkin ysirinkiä, ja lopputulos 616,2 riitti kuudenteen sijaan.

Kilpailun voitti Satakunnan Ampujien Riku Koskela (622,3).