Kymen Sanomat: Harhalaukaus vei Aleksi Lepältä yhden mestaruuden, haminalainen oli kuitenkin yhteispisteissä kiväärilajien kunkku

Kymen Sanomat: Harhalaukaus vei Aleksi Lepältä yhden mestaruuden, haminalainen oli kuitenkin yhteispisteissä kiväärilajien kunkku

Julkaistu 31.8.2020 7:30

Harhalaukaus vei Aleksi Lepältä yhden mestaruuden, haminalainen oli kuitenkin yhteispisteissä kiväärilajien kunkku

Aleksi Leppä. Arkistokuva.
Aleksi Leppä. Arkistokuva.

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä sijoittui hopealle 300 metrin kiväärin 3×40 laukauksen täysottelussa SM-kisoissa Hollolassa. Polvelta Leppä ampui hyvän tuloksen 394 ja makuuammunnasta irtosi sama tulos. Tässä vaiheessa Leppä johti kisaa neljällä pisteellä.

Pystyammunnassa, sumuisessa kelissä Leppä ampui yhden laukauksen naapurin tauluun ja sai tuloksen 376. Juho Kurki naputteli 381 nousten pisteellä Lepän ohi mestariksi. HAS:n Antti Puhakka oli neljäs häviten pronssin viimeisen sarjan perusteella tasatuloksella ja Juha Rutonen oli seitsemäs. HAS voitti joukkuekilpailun Suomen mestaruuden.

– Polvi oli tänään hyvää ammuntaa. Makuu kohtuullista ja pystystä jäi paska fiilis. Huono lopetus kaudelle. Nyt pyssyt kaappiin ja lomalle, harmitteli Leppä.

Aiemmin SM-kioissa Leppä voitti 300 metrin kiväärin makuun kilpailun tuloksella 594. Saavutus oli Lepälle kaikkiaan 15:s SM-kulta, mutta ensimmäinen 300 metrin makuun kiväärissä. Seurakaveri Juha Rutonen otti hopeaa samalla tuloksella, mutta Lepällä oli enemmän sisäkymppejä ammuttuna.Antti Puhakka oli 10:s.

– Jouduin vaihtamaan paikkaa kahteenkin kertaan, sillä taululaite ei näyttänyt oikein. Olen kuitenkin tyytyväinen tulokseen ja tekemiseen vaikean alun jälkeen ja voitto maistuu hyvältä, kertoi Leppä.

Vastoinkäymisistä huolimatta Leppä oli viikonlopun 300 metrin kiväärilajien kunkku. Kunkkuun lasketaan yhteen kaikki kolme 300 metrin lajia SM-kilpailuista: makuu, vakio ja vapaakivääri. Lepän yhteispisteet olivat 2335. Juho Kurki oli toinen pistein 2330.

AIHEET

Pekka Kimpanpää

PEKKA KIMPANPÄÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *