Yle Urheilu: Ilma-aseiden EM-kisat Lohjalla peruttiin, ranking ei tuo Suomelle olympiapaikkoja

Yle Urheilu: Ilma-aseiden EM-kisat Lohjalla peruttiin, ranking ei tuo Suomelle olympiapaikkoja

Ilma-aseiden EM-kisat Lohjalla peruttiin, ranking ei tuo Suomelle olympiapaikkoja

EM-kisoissa oli määrä jakaa olympiapaikkoja naisten ja miesten ilmakiväärissä ja -pistoolissaammunta11.1.2021 klo 12.49

Bobana Velickovic
ArkistokuvaaLehtikuva / Pekka Sakki

STT Urheilu

Jaa artikkeli: Jaa artikkeli Facebookissa0Jaa artikkeli Twitterissä

Tokion kuusi olympiamaapaikkaa jäävät jakamatta helmi-maaliskuussa Lohjalla, sillä Kisakallion urheiluopistoon kaavaillut ilma-aseiden EM-kilpailut peruuntuvat. Syy on tuttu: koronaviruspandemia.

– Terveys- ja turvallisuusriskit olivat koronan takia yksinkertaisesti liian suuret, vaikka yritimme rakentaa Kisakallioon ”kuplaa”, kilpailujen johtaja Marko Leppä arvioi tiedotteessa.

Kuplan saaminen tarpeeksi tiiviiksi osoittautui haastavaksi. Lepän mukaan pelkona oli myös, että mahdollinen viruksen leviäminen olisi rasittanut paikallista terveydenhuoltoa.

Kisoissa oli määrä jakaa olympiapaikkoja naisten ja miesten ilmakiväärissä ja -pistoolissa. Nyt ne menevät rankingin mukaan, eikä Suomi ole saamassa lisää Tokio-paikkoja.

Ilma-aseiden EM-kisojen lisäksi maanantain päätöksellä Lohjalta peruuntuvat myös para-ammunnan EM-kilpailut ja helmikuiset ilma-aseiden SM-kilpailut.

Lue myös:

Urheilijat eivät pääse ohituskaistalta koronarokotukseen, mutta se ei haittaa Tokioon valmistautuvaa olympiavoittajaa: ”En ota, jos ei ole pakko”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *