ESS: Ilma-aseiden EM-kisa ja olympiapaikkojen jako siirtyy alkukesään Kroatiaan

ESS: Ilma-aseiden EM-kisa ja olympiapaikkojen jako siirtyy alkukesään Kroatiaan

ESS:n kirjautumisissa ongelmia, näköislehti on nyt kaikkien luettavana |  Päijät-Häme | Etelä-Suomen Sanomat
Suomeen kaavaillut ilma-aseiden EM-kisat jäivät koronaviruspandemian jalkoihin. PEKKA SAKKI / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Lohjalta helmi-maaliskuusta perutut ilma-aseiden EM-kilpailut kisataan touko-kesäkuussa Kroatian Osijekissa, jossa ovat ohjelmassa ruutilajien ja haulikkolajien Euroopan mestaruuskilpailut. Osijekissa voidaan jakaa Tokion olympiapaikkoja myös ilmakiväärissä ja -pistoolissa, joten suomalaisetkin saavat mahdollisuuden tavoitella lajeissa olympiapaikkoja.

Kisakallioon kaavaillut ilma-aseiden EM-kisat jäivät koronaviruspandemian jalkoihin. Ne peruttiin maanantaina.

Euroopan ampumaurheiluliitto näpäytti suomalaisia Lohjan kisojen perumisen tiedottamisesta

Euroopan ampumaurheiluliitto ESC näpäytti tiedotteessaan Suomen lajiliittoa sääntöjen rikkomisesta Lohjan kilpailujen perumiseen liittyvässä prosessissa. Ampumaurheiluliitto ja EM-kisojen järjestelytoimikunta kertoivat Lohjan kisojen peruuntumisesta ennen kuin ESC:n hallitus oli asiasta lopullisesti päättänyt.

– Se oli meiltä selkeä virhe, ja otamme siitä opiksi. Huomautusta suurempaa rangaistusta ei ole tietojeni mukana Ampumaurheiluliitolle tulossa, mutta odotamme vielä ESC:n virallista kirjettä asiasta, kommentoi Ampumaurheiluliiton toiminnanjohtaja Anne Laurila perjantaina tiedotteessa.

ESC:n suomalainen varapuheenjohtaja Pekka Kuusisto arvioi, että liiton toteamus tarkoittaa sitä, että kaikki ymmärtäisivät jatkossa, mitkä ovat virallisen päätöksenteon askelmerkit.

Osijekissa on alustavasti jaossa vielä kuusitoista olympiamaapaikkaa Tokioon. Lohjalta sinne on siirtymässä kuuden Tokio-paikan jako. Osijekissa kisataan 10 metrin matkalta ammuttavien ilma-aseiden lisäksi 25 metrin, 50 metrin ja 300 metrin matkoilta sekä haulikkolajeissa.

Osijekissa on määrä kilpailla 23. toukokuuta–6. kesäkuuta. Tokion olympialaisten ampumaurheilun kisapäivät ovat 24. heinäkuuta–2. elokuuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *