Inside the games: Venäjä aikoo järjestää MM-kisat 2022 CAS:n päätöksestä huolimatta

Inside the games: Venäjä aikoo järjestää MM-kisat 2022 CAS:n päätöksestä huolimatta

Inside the Games - Wikipedia

Inside the games kirjoittaa raportissaan 13.3., että ISSF aikoo järjestää ammunnan MM-kilpailut Venäjällä CAS:n päätöksestä huolimatta.

ISSF on ilmoittanut Maailman Antodopingtoimisto WADA:lle että ”on laillisesti ja käytännössä mahdotonta siirtää vuoden 2022 ammunnan MM-kilpailut Venäjältä”. Samassa asiakirjassa väitetään, että kisojen siirtäminen skandaalista kärsineestä maasta, voisi vaarantaa ISSF:n olemassa olon. Kisat on tarkoitus järjestää Ignatovon Foxlodgessä, jonka omistaa ISSF:n puheenjohtaja Vladimir Lisin.

WADA:n Venäjälle määräämien ja CAS:n tukemien rangaistusten takia, Venäjä ei voi järjestää suuria tapahtumia kahden vuoden aikana, joulukuuhun 2022 asti ellei ”se ole laillisesti tai käytönnössä mahdotonta”. ISSF on todennäköisesti hyödyntämässä tätä porsaanreikää CAS-tuomiossa, joka lyhensi seuraamusaikaa neljästä vuodesta kahteen ja vesitti merkittävästi WADA: n määräämää alkuperäistä rangaistusta.

WADA on pyytänyt kaikilta kansainvälisiltä lajiliitoilta kirjallista arviointia, onko kisat mahdollista siirtää. ISSF väittää, ettei se voi siirtää kisoja. Tässä ISSF mainitsee, että Venäjän Ampumaurheiluliiton (RSU) mahdollinen oikeudellinen haaste isäntäsopimuksen rikkomisesta, voisi tuoda 6 miljoonan euron oikeudelliset vahingot ISSF:lle.

Vaikuttaa siltä, ​​että ISSF on suostunut maksamaan Lisinin omistaman Foxlodge-kompleksin summan ja mahdolliset muut vahingot, jos maailmanmestaruuskilpailut perutaan. ISSF väittää, että vain neljä muuta maata – Kiina, Etelä-Korea, Qatar ja Intia – voisivat järjestää tapahtuman ”ilman laajamittaista rakentamista”. Lisäksi korostetaan, että Venäjä oli aikoa hakija vuoden 2022 MM-kisoille. Uuden tarjouskilpailun aloittaminen ”vaarantaisi koko tapahtuman järjestämisen”. Lisäksi väitetään, että siirtyminen vuoteen 2023 ei myöskään ole toteutettavissa, koska vuoden 2022 tapahtuma on mukana Pariisin vuoden 2024 olympialaisten karsintaprosessissa ja se rikkoisi näin myös omia sääntöjään. Näillä perusteille ISSF ei voi vetää tapatumaa pois Venjäjän liitolta vaarantamatta ISSF:n olemassaolon.

Jos päätöstä ei noudateta, WADA, joka määrittelee ”suuret tapahtumat” maailmanmestaruuskilpailuiksi tai olympialaisiksi, voi käynnistää rikkomusmenettelyn ISSF: ää vastaan. Urheilun poissulkeminen olympialaisista on ankarin rangaistus. WADA: n on arvioitava ISSF: n selitys ennen mahdollisen noudattamatta jättämismenettelyn käyttöönottoa. ”Kuten kaikkien CAS-päätöksen kattamien tapahtumien tapaan, WADA arvioi kansainvälisen federaation toimittamat tiedot ja päättää, onko tämä kanta CAS-päätöksen mukainen vai voiko se johtaa vaatimustenvastaisuuteen”, WADA kertoi.

Kansainvälinen urheilukiipeilyliitto vahvisti viime kuussa pitävänsä vuoden 2021 maailmancupinsa Moskovassa. Venäjän on määrä isännöidä tänä vuonna myös FIFA Beach Soccer World Cup ja miesten lentopallon MM-kisat vuonna 2022. Maa menetti CAS-tuomion jälkeen 2022: n painin maailmanmestaruuskilpailujen isäntäoikeudet.

Alkuperäinen uutinen:

https://www.insidethegames.biz/articles/1105350/russia-to-remain-host-of-2022-shooting

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *