Reimari: Ampujat voivat kisata etänä

Reimari: Ampujat voivat kisata etänä

Reimari: Upseeriopinnot saivat jäädä – Aleksi valitsi ammunnan – Leppa.fi

Koronavirus on muuttanut ampumaurheilun toimintatapamalleja. Vaikka maailman huiput ampuvatkin nyt Intian maailmancupissa,tuskailevat lajin harrastajat ja varsinkin juniorit kotimaisen kilpailutoiminnan ollessa polvillaan ja monien ampumaratojen ollessa suljettuja tai niiden ampuja määrää on rajoitettu niin, ettei perinteinen kilpailutoiminta ole mahdollista.

HAS:n radalla ampuivat kivääriampujat Roni Airo (edessä) Tuusulasta ja Matias Kuitunen Haminasta

Haminan Ampumaseura kokeili etäkilpailun toimivuutta pari viikkoa sitten järjestäen kotiratakilpailun, jossa ampujat ampuvatelektronisiin tauluihin ja lähettävät valokuvat näyttöpäätteestä kisan jälkeen järjestäjälle, joka kokoaa tulokset. Tähän kilpailuun osallistui 48 ampujaa Suomesta ja Virosta. – Saimme paljon palautetta, jossa kaivattiin kisaa uusiksi. Valmentajana tiedän,ettei urheilijan pääkopassa ole portaatonta säätönuppia, jossa säädetään kisajännitystä kilpailun tasonmukaisesti, vaan joko ollaan kisoissa tai harjoituksissa, kaksi asentoa. Siksi moni koki kisajännityksen samalla lailla kuin perinteisenkin, kertoi kilpailunjohtaja Marko Leppä ja jatkaa, että meidän täytyy löytää uusia toimintatapoja nuorten säilyttämiseksi harrastuksen parissa.

HAS:n Ville Puhakka ampui liikkuvaa maalia

Haminan Ampumaseura järjesti sunnuntaina toisen kansainvälisen etäkilpailun, johon osallistui 111 urheilijaa viidestä maasta. Mukana oli Ranskan maajoukkueen nuoria, Tsekin MM ja EM-mitalisteja ja paljon virolaisampujia. Sama korona ongelma vaivaa kaikkia ja halu kilpailemiseen on kova. Haminan ja Kotkan Ampumaseuroista kisaan osallistui viisi ampujaa, josta Juha Valjus oli miesten ilmapistoolilla viides jaVille Puhakka liikkuvassa maalissa toinen. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.