Reimari: Aleksi Leppä ei yltänyt olympiapaikkaan

Reimari: Aleksi Leppä ei yltänyt olympiapaikkaan

Reimari - Home | Facebook

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä jäi yhden pykälän olympiapaikasta. Intiassa ammutussa karsinnassa Lepän piti lyödä Tanskan Steffen Olsen, jolloin paikka Tokioon olisi auennut, mutta Leppä läi tanskalaisenselän taakse. Kolmanneksi Intiassa maailmancupin kilpailussa sijoittunut Olsen nousi maailmalistalla sellaisten am-pujien kärkeen, joilla ei ollut olympiapaikkaa. Leppä pääsee vielä yrittämään olympiapaikkaa EM-kisoissa Osi-jekissa. Ensimmäisen kerran maailmancupin finaalissa ampunut haminalainen selviytyi urakastaan hienosti. Kilpailussa seitsemänneksi sijoittui toinen suomalainen Juha Kurki.

Aleksi Lepällä (vas.) ja Juho Kurjella oli Intiassa välipäivinä aikaa myös kortinpeluuseen. (Kuva: Mari Backman-Hyrkäs.

Historiallinen suomalaisfinaalipolviammunnalla komeassa New Delhin finaalihallissa. Polviasennon jälkeen Leppä oli kolmantena 153.3 ja Kurki viidentenä 152.4. Pahin uhka,Sveitsin Jan Lohbihler oli kaksi pistettä takana, mutta Tanskan Steffen Olsen 1,6 pistettä Lepän edellä.– Polvi kulki tänään hyvin. Oli helppo ampua vaikka jännittikin aika paljon. Olin tyytyväinen polveen. Makuulla oli haasteita, jutteli Aleksi taiston jo tauottua. – Kokeet meni huonosti ja jouduin vaihtamaan paikkaa, kun taululaite ei toiminut. Ehdin saada parissa minuu-tissa aseen kohdalleen, mutta ei ollut oikein varmuutta ja asento oli tuntui vähän väkisin väännetyltä. – Olen todella tyytyväinen kokonaisuuteen. Sain ammuttua tasaisesti. Tänään ei ollut kyllä mahkuja taistella mitaleista. Kärki ampui vaan todella kovaa ja jäin makuussa jälkeen. Olen kuitenkin todella tyytyväinen omaan suoritukseen, kertoi Aleksi Leppä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.