YLE: Nuoret pääsevät urheiluharrastuksiin jo huhtikuussa – Olympiakomitea ei ole vieläkään tyytyväinen hallituksen aikatauluun rajoitusten purkamisesta

YLE: Nuoret pääsevät urheiluharrastuksiin jo huhtikuussa – Olympiakomitea ei ole vieläkään tyytyväinen hallituksen aikatauluun rajoitusten purkamisesta

Yle Uutiset | yle.fi

Joska Saarinen:

Olympiakomitea vaatii, että lapset ja nuoret pääsisivät kilpailemaan jo toukokuussa, eikä kesä-heinäkuussa, kuten hallitus esittää.koronavirus 21.4.2021 klo 12.07

Suomen hallitus kertoi keskiviikkona tarkennetusta exit-suunnitelmastaan Suomen avaamiseksi. Urheiluharrastuksiin liittyvien koronarajoituksien purkaminen alkaa jo huhtikuussa.

Hallituksen tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että nuorten ulkotiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta avataan huhti-toukokuussa. Nuorten kilpailutoiminta ulkona on tarkoitus aloittaa kesäkuussa. Heinäkuun alussa päästään sisätiloissa kilpailutoimintaan, myös kontaktilajien osalta.

Olympiakomitea vaati viime viikolla muutoksia hallituksen exit-suunnitelmaan. Yksi vaatimuksista oli, että lasten ja nuorten pitäisi päästä kilpailemaan jo toukokuussa.

Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen oli pettynyt hallituksen päivitettyyn suunnitelmaan lasten ja nuorten osalta.

– Mitä tulee nuorten toimintaan, olisimme odottaneet, että kilpailemiseen liittyvät asiat olisivat mahdollistettu aikaisemmin meidän esityksen mukaisesti, Salonen sanoi Olympiakomitean tiedotustilaisuudessa torstaina.

– On kohtuuttoman pitkä aika, että ulkona voi kilpailla vasta kesäkuussa. Puhumattakaan siitä, että sisätiloissa nuoret pääsisivät kilpailemaan vasta heinäkuussa.

Salonen muistutti, että lasten ja nuorten ei pitäisi joutua odottamaan tilanteessa, jossa ravintolat ja baarit avataan.

Aikuisten harrastetapahtumat jatkuvat näillä näkymin ulkona kesä-heinäkuussa ja sisätiloissa aikaisintaan elokuussa.

50 hengen yleisötilaisuuksia ”mahdollisimman pian”

Hallituksen suunnitelma koronarajoitusten purkamisesta vaikuttaa myös urheilutapahtumiin. Keskiviikkona kerrottiin, että 50 hengen sisä- ja ulkotilaisuuksia voidaan järjestää perustason alueilla mahdollisimman pian. Suurempien yleisötapahtumien kohtaloa tarkastellaan seuraavan kerran huhti-toukokuun vaihteessa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) arvioi, että tämän hetkisen tiedon valossa ja viime kesän kokemusten perusteella on mahdollista, että erityisesti loppukesällä isompia tapahtumia saatetaan järjestää.

Olympiakomitean toimitusjohtaja Salonen oli tyytyväinen, että Olympiakomitean ehdotus oli huomioitu yleisötapahtumien osalta hallituksen päivitetyssä suunnitelmassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *