Kymen Sanomat: Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä tähtäsi lähelle ennätystään Osijekin EM-radalla

Tapahtumat - Kymen Sanomat

URHEILU 14:25

Leppä oli miesten 300 metrin kiväärin makuukisan kahdeksas.

Leppä jäi vain pisteen päähän omasta ennätyksestään. Arkistokuva. JUKKA LEHTORANTA

Ella Rantalainen

Haminan Ampumaseuraa edustava Aleksi Leppä ampui keskiviikkona hyvän tuloksen Kroatiassa Osijekissa järjestettävissä EM-kisoissa miesten kiväärin 300 metrin maakuukisassa.

Leppä ampui lähelle ennätystään tuloksen 596, joka oikeutti kisassa kahdeksanteen sijaan. Lepän tulos jäi vain pisteen päähän hänen ennätyksestään, joka on ammuttu vuonna 2019 Tolmezzon EM-kisoissa.

Leppä kertoi tiedotteessa olevansa tyytyväinen tulokseen, vaikka suorituksen aikana oli haasteita, kun ammunta ei rullannut normaalilla nopeudella.

– Alku oli haastava. Nousin jo kolmen laukauksen jälkeen ylös, kun ammunta ei tuntunut hyvältä. Sitten tauon jälkeen lähti rullaamaan. Ammunta oli hyvää, vaikka oli aika vaikeaa, Leppä kommentoi tiedotteessa.

Kisan voitti Itävallan Gernot Rumpler ampumalla täydet 600 pistettä. Muista suomalaiskisaajista Juho Autio sijoittui sijalle 12 tuloksella 595. Juho Kurki ampui tuloksella 592 sijalle 19.

Ampumaurheilun EM-kisat päättyvät sunnuntaina 6.6.