Aamulehti: Aleksi Leppä ja Henna Viljanen tähtäsivät EM-pronssia 300 metrin kiväärissä

Aamulehti: Aleksi Leppä ja Henna Viljanen tähtäsivät EM-pronssia 300 metrin kiväärissä

Aamulehti | Sanoma B2B

Urheilu

Aleksi Leppä ja Henna Viljanen tähtäsivät EM-pronssia 300 metrin kiväärissä

Jaa

Aleksi Leppä ampui lauantaina Henna Viljasen kanssa 300 metrin kiväärin kolmiasennon parikilpailussa EM-pronssia. Arkistokuva Heinolasta viime vuoden kesäkuulta.

Aleksi Leppä ampui lauantaina Henna Viljasen kanssa 300 metrin kiväärin kolmiasennon parikilpailussa EM-pronssia. Arkistokuva Heinolasta viime vuoden kesäkuulta. 

KUVA: JARMO SIPILÄ

STT5.6. 19:41

Osijek

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä ja Kyrkslätt Skytteförening -seuraa edustava Henna Viljanen ylsivät mitalitahtiin ampumaurheilun EM-kilpailujen päätöspäivänä Kroatiassa. Leppä ja Viljanen sijoittuivat kolmanneksi 300 metrin kiväärin kolmiasennon parikilpailussa. Mitali varmistui, kun suomalaiset kukistivat Ruotsin 32–28.

300 metrin lajit eivät ole vuosikymmeniin kuuluneet olympiaohjelmaan, mutta muissa arvokisoissa niitä tähdätään. Lepällä on ennestään kaksi 300 metrin kiväärin MM-kultaa vuodelta 2018. Viljanen on aiemmin voittanut kaksi tyttöjen EM-joukkuemitalia, pienoiskiväärillä 2016 ja ilmakiväärillä 2018.

– Huikea lopetus minun ensimmäisille 300 metrin EM-kilpailuilleni, Viljanen iloitsi Ampumaurheiluliiton tiedotteessa.

Pronssi oli suomalaisten kolmas mitali Osijekin EM-kisoissa. Miesten skeetissä Eetu Kallioisen pronssi toi myös olympiamaapaikan, ja poikien trapin joukkuekilpailussa Suomi oli kolmas triolla Kaarlo Hoppu, Juho Montonen ja Juho Mäkelä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.