Reimari: Suomen ampujille parikisapronssit

Reimari: Suomen ampujille parikisapronssit

Reimari - דף הבית | פייסבוק

Aleksi Leppä ja Henna Viljanen toivat Suomelle kolmannen pronssimitalin, kun ampumaurheilun EM-kilpailut päättyivät Kroatian Osijekissa. He sijoittuivat kolmanneksi 300m kiväärinkolmiasennon parikilpailussa. Ampumaurheilun EM-kilpailut päättyivät lauantaina Kroatian Osijekissa. Viimeisenä kisapäivänä – järjestyksessään 15:s – kilpaili kuusi suomalaista kolmessa lajissa. Haminan Ampumaseuran Leppä paukutti kolmiasennon parikilpailunkarsinnassa 445 pistettä (148+149+148). Viljanen, jonka seura on Kyrkslätt Skytteförening, teki tuloksen 423 (137+143+143). Sveitsiläisten keskinäisen kultamitaliottelun voitti 1-joukkue (Jan Lochbihler –Silvia Guignard Schnyder) pistein 32-24. Suomi sai pronssia, kun se voitti Ruotsin 32-28.

– Tänään oli hyvä päivä. Pronssiottelussa oli todella hyvää polvea. Lapuan paukku kävi tosi hyvin, ja suurinosa laukauksista oli napakymppejä, jolla saa vähintään yhden pisteen, Leppä sanoi kilpailustaan. Lepällä on kaksi 300m ki-väärin MM-kultaa vuodelta 2018. Viljanen on aiemmin voittanut kaksi tyttöjen EM-joukkuemitalia (pienoiskivääri 2016 ja ilmakivääri 2018). – Mahtava fiilis, tuikka ja todella tasainen kilpailu alkukarsinnoista asti, Viljanen riemuitsi. – Oli mukava ampua Aleksin kanssa, hänellä rullasi tosi hyvin. Minä pystyin ampumaan luottavaisin mielin ja keskittyen vain hyvään omaan tekemiseen. Huikea lopetus minun ensimmäisille 300m EM-kilpailuilleni! Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä päätti pitkän kisaurakkansa 300m vakiokiväärin avoimen sarjan seitsemänteen sijaan hyvällä tuloksella 580. Viimeinen kiväärilaji, ammuttiin lähestulkoon heti parikilpailun jälkeen. Kisassa kaksoisvoiton Itävaltaan ottivat Gernot Rumpler ja Bernhard Pickl samalla tuloksella 587.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *