Kymen Sanomat: Paikalliset ampumaurheilijat kisasivat Osijekin maailmancupissa – Takanen ylsi kauden parhaaseensa, Lepän sijoitus putosi pystyammunnassa

Etusivu | Kymen Sanomat

URHEILU 27.6.2021 23:03

Tommi Takanen kisasi maailmancupissa skeetissä, Aleksi Leppä puolestaan kiväärissä.

Takanen oli tyytyväinen kauden parhaaseen kansainväliseen tulokseensa. JORMA KORHONEN

Ella Rantalainen

Paikalliset ampumaurheilijat Tommi Takanen ja Aleksi Leppä osallistuivat Osijekissa juhannusviikolla alkaneeseen kivääri-, pistooli- ja haulikkolajien maailmancupiin.

Kyseessä on Kansainvälisen ampumaurheiluliiton viimeinen maailmancup ennen Tokion olympialaisia.

Miehikkälän Takanen sai skeetissä aikaan hyvän tuloksen, vaikka finaalipaikkaa ei irronnutkaan. Torstaina ja perjantaina kisattu osakilpailu oli kovatasoinen, sillä finaaliin olisi vaadittu tulos 123/125 ja Takanen ampui kokonaistuloksen 120/125 sijoittuen sijalle 23.

– Olen erittäin tyytyväinen kauden parhaaseen kansainväliseen tulokseen. Annoin itselleni mahdollisuuden onnistua ja olin hyvin kärkikamppailussa mukana kierroksillani 24+25+23+23+25. Skeetin tämän hetken taso maailmalla on uskomattoman kova ja tuntui mukavalta olla taistelussa mukana loppumetreille saakka, Takanen kertoi tiedotteessaan kisan jälkeen.

Leppä ei päässyt pystyammunnassa tasolleen

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä osallistui sunnuntaina 50 metrin kiväärin 3×40 laukauksen peruskisaan. Leppä oli lopputuloksissa sijalla 32.

Leppä oli vielä makuun jälkeen kisassa seitsemäs, mutta pystyammunta kuitenkin pudotti kokonaissijoitusta. Haminan Ampumaseuran edustaja sai pystyammunnasta kasaan vain 382 pistettä, mikä jätti kokonaistulokseksi pisteet 1168.

– Polvelta muutin ensimmäisen sarjan jälkeen vähän taktiikkaa. Ammuin nopeammin ja se toimi hyvin. Yhdeksiköt olivat koko kisassa aika lähellä, mutta ei tänään vaan ollut ihan parasta. Pysty ei lähtenyt kulkemaan millään, Leppä kommentoi tiedotteessaan.

Finaaliin eteni kahdeksan parasta ampujaa.

Kroatian Osijekin maailmancup-kisat käydään aikavälillä 22.6.-3.7.