inside the games: KOK ärähti ISSF:lle. Ampumaohjelmistoa Pariisiin ei hyväksytty

inside the games: KOK ärähti ISSF:lle. Ampumaohjelmistoa Pariisiin ei hyväksytty

Inside the games krijoittaa artikkelissaan 11.12.2022 vapaasti suomennettuna mm seuraavaa:

Kansainvälinen olympiakomitea KOK on lykännyt päätöstä Pariisin vuoden 2024 ammuntaohjelmasta urheilun maailmanlaajuisen hallintoelimen ja sen urheilijakomitean välisen kiistan vuoksi ehdotetuista muutoksista kilpailumuotoon. KOK:n pääjohtaja Christophe De Kepper sanoi ISSF:lle lähettämässään kirjeessä, että olympiaohjelmakomissio oli lykännyt kisojen ammunnan kilpailuohjeman vahvistamista seuraavaan kokoukseensa, joka on määrä pitää keväällä.

Yksi De Kepperin mainitsemista syistä oli mahdollistaa ”viestinnän, sitoutumisen ja koordinoinnin parantaminen kunkin urheilijakomitean ja teknisen komitean kanssa, jotta voidaan varmistaa tyydyttävä yksimielisyys sovitusta kilpailumuodosta”. Sekä urheilijakomitea että tekninen komitea ovat vastustaneet ISSF:n johdon ehdotusta ja vaatineet, että Pariisi 2024 -muoto on sama kuin Tokion 2020.

ISSF haluaa lisätä semifinaalit jokaiseen olympiaohjelmaansa kuuluvaan kilpailuun merkittävällä muutoksella nykyiseen muotoon, joka sisältää karsintakierroksen ja kahdeksan urheilijan finaalin. Vain välierät ja finaalit lähetettäisiin, mikä urheilijatoimikunnan uskoo vähentävän urheilijoiden ja televisiossa edustettuina olevien maiden määrää. ISSF väittää kuitenkin, että muoto olisi houkuttelevampi lähetystoiminnan harjoittajille. Urheilijakomitea on myös ilmaissut huolensa oikeudenmukaisuuden puutteesta ja siitä, että yksi välieristä on vahvempi kuin toinen. ISSF:n urheilijoiden komitea, jota johtaa amerikkalainen kolminkertainen olympiavoittaja Kimberly Rhode, on väittänyt, että ISSF:n johtamat muutokset ”vahingoittaisivat” urheilua. Se on myös kirjoittanut KOK:lle sanoakseen, että ISSF:n johto on aktiivisesti jättänyt huomiotta sen huolenaiheet jatkaessaan ehdotustaan, joka esitettiin ohjelmatoimikunnalle ennen sen viimeisintä kokousta aiemmin tässä kuussa. Kirjeessä KOK:lle, jonka sisäpelit hankki, urheilijakomitea syytti ISSF:ää Rhoden kohtelusta ”erittäin alentuvasti ja epäkunnioittavasti”. ”Tämä nykykulttuuri, jos epäkunnioittaminen ei ole siedettävää”, komitea lisäsi.

inside the games ymmärtää, että Rhoden ja ISSF:n pääsihteerin Alexander Ratnerin välillä on vaihdettu useita kirjeitä muutosten esittämisen jälkeen. Urheilijatoimikunta ja tekninen komitea uskovat myös, että uutta formaattia ei ole testattu riittävästi, jotta sitä voitaisiin käyttää olympialaisissa. KOK sanoi, että Pariisi 2024 -ammuntamuodon vahvistamisen viivästyminen ”tarjoaisi laajemmalle kansainvälisten urheilijoiden joukolle enemmän mahdollisuuksia kokea kilpailumuodon johdonmukainen testaus” ennen kisoihin pääsyä. Se myös ”varmistaa paremman yhdenmukaisuuden Olympic Broadcasting Servicesin ja Pariisin 2024 järjestelykomitean kanssa”, KOK lisäsi.

Alkuperäinne inside the games uutinen:

https://www.insidethegames.biz/articles/1116668/shooting-paris-2024-programme-delay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.