SuomiUrheilu: Upeaa! Viron Elvassa pamautettiin uusi Suomen ennätys: ”Olen iloinen”

SuomiUrheilu: Upeaa! Viron Elvassa pamautettiin uusi Suomen ennätys: ”Olen iloinen”

01.02.2022 13:27© Kuva: Getty Images

Emmi Hyrkäs on ampunut Viron Elvassa naisten ilmakiväärin uuden Suomen ennätyksen. Uusi ennätys kirjataan nyt numeroin 630,3.

Viron Elvassa jatkui lauantaina kansainvälinen ilma-asekilpailu, jossa suomalaiset antavat viimeiset EM-näytöt. Kisat ovat menneet suomalaisittain hyvin, sillä avauspäivänä perjantaina nähtiin viisi EM-tulosrajan ylitystä ja lauantaina Emmi Hyrkäs teki naisten ilmakiväärin uuden Suomen ennätyksen 630,3. Entinen ennätys 628,7 oli Jenna Kuisman nimissä. Hän teki sen joulukuussa 2018.javascript:”;

Simpeleen Hahloa edustava Hyrkäs paransi omaa ennätystään 1,4 pisteellä. Hän teki SE-tulokseensa sarjat 103,8+105,5+106,0+105,7+104,5+104,8.

– Olen iloinen ja tulokseeni tietenkin tyytyväinen! Ammunnassa ei ollut ongelmia. Ammuin yhden ysin ja kolme tai neljä 10,9 pisteen tulosta. Pidin itseni rauhallisena, ja tein asiat kuten olen opetellutkin, Hyrkäs kertoi pian suorituksensa jälkeen lauantaina.

Ensimmäisen kerran järjestettävässä kansainvälisessä Elva Open Air -ilma-asekilpailussa ammutaan ilmakiväärillä ja -pistoolilla. Kilpailuun on ilmoittautunut kaikkiaan 242 ampujaa, jotka edustavat isäntämaa Viron lisäksi Suomea, Ruotsia, Latviaa, Liettuaa, Valko-Venäjää, Irania ja Intiaa.

Elvan kisaohjelmassa oli ensin kaksi peruskilpailua ja sitten superfinaalit, joihin pääsi lajien kahdeksan parasta sarjoista riippumatta. Sunnuntaina ovat vuorossa parikilpailut.

Suomesta kilpailuun osallistuu kaksitoista kivääri- ja viisi pistooliampujaa. Suomalaiset antavat Elvassa viimeiset näytöt Norjan Hamarissa 18.-27. maaliskuuta järjestettäviä ilma-aseiden EM-kilpailuja varten. Suomen EM-joukkue nimetään mahdollisimman pian Elvan kilpailun jälkeen.

– Toivottavasti EM-kisat voidaan järjestää. Sain tästä itseluottamusta, kun tiedän nyt, että pystyn kilpailussa ampumaan tällaisen tuloksen, Hyrkäs sanoi.

Hyrkkään lisäksi EM-tulosrajan ylitti ilmakiväärissä (tytöt) Alexandra Rosenlew (ESF), jonka tulos oli 624,0. Joonas Kallion (SUA) tulos miesten ilmapistoolissa oli 576.

Myöhään lauantai-iltana kilpailtaviin Superfinaaleihin pääsi kolme suomalaista – kaksi ilmakivääriin (Hyrkäs ja Marianne Palo) ja yksi ilmapistooliin (Kallio).

Kallio sijoittui ilmapistoolin finaalissa toiseksi, kun voiton vei Latvian Agate Rasmane. Viron Peeter Olesk oli kolmas.

Lähde: Ampumaurheiluliitto

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on leppa6.png

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.