Kokkola-lehti: Minna Nygård voitti kotiradallaan Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran järjestämissä kansallisissa ilma-asekilpailuissa nähtiin tiukkoja kilpailuja

Kokkola-lehti: Minna Nygård voitti kotiradallaan Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran järjestämissä kansallisissa ilma-asekilpailuissa nähtiin tiukkoja kilpailuja

Minna Nygård voitti kotiradallaan Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran järjestämissä kansallisissa ilma-asekilpailuissa nähtiin tiukkoja kilpailuja

Ylivieskan Milena Säily (vas.), Kokkolan Minna Nygård ja Ylivieskan Sari Nivala tähtäsivät tauluun lauantaina jäähallin ampumaradalla.Seppo Järvelä

Seppo Järvelä Ke 16.3.2022 klo 09:50 | päivitetty ke 09:50Kokkola-lehti

50-vuotiaiden naisten ilmakiväärissä järjestävän seuran Minna Nygård kukisti kovan kilpakumppaninsa Ylivieskan Kuulan Sari Nivalan. Nygård ampui 40 laukauksella tulokseksi 392,5. Nivalan tulos oli 390,6.

– Yli puolet kaikista laukauksistani oli kymppejä, niistä 18 napakymppiä. Muutama huonompikin osuma tauluun tuli, Nygård kertoo.

Isojen kilpailujen puute näkyy ampujien otteissa.

– Kilpailuissa ampuminen on kuitenkin erilaista kuin harjoituksissa. Ampuminen ei ole niin rutiininomaista. Syke nousee helposti, Nygård sanoo.

Minna Nygård ja Sari Nivala ovat tähdänneet tauluun vuosia samoissa kilpailuissa. He harjoittelevat myös silloin tällöin yhdessä Kokkolassa tai Ylivieskassa.

– Ylivieskaan saatiin elektroniset laitteet syksyllä. Ampujat kilpailevat mielellään niillä paikkakunnilla, missä on nykyaikaiset elektroniset laitteet, Nygård sanoo.

Kokkolan jäähallin ampumaradalle laitteet saatiin neljä vuotta sitten.

Lauantain kilpailut ammuttiin kolmessa ryhmässä. Osallistujia oli yhteensä 44, joka on hyvä osallistujamäärä koronavuosien jälkeen. Kilpailujen järjestelyistä vastasi aktiivinen talkooporukka.

Minna Nygårdin lisäksi järjestävän seuran ampujat menestyivät kilpailussa hyvin.

Lauri Lauste voitti 60-vuotiaiden miesten ilmakiväärin (395,9) lisäksi myös pistoolikilpailun (366). 50-vuotiaiden pistoolikilpailun voitti Petri Ahokangas (361) ja 75-vuotiaiden Heino Pitkäkangas (344).

”Yli puolet kaikista laukauksistani oli kymppejä, niistä 18 napakymppiä. Muutama huonompikin osuma tauluun tuli.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on leppa6.png

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *