Inside The Games: Lisin ei ole tervetullut EM-kisoihin venäläisyytensä vuoksi, arvoi ESC:N puheenjohtaja Ratner. Ratner aikoo kuitenkin tulla Hamariin

Inside The Games: Lisin ei ole tervetullut EM-kisoihin venäläisyytensä vuoksi, arvoi ESC:N puheenjohtaja Ratner. Ratner aikoo kuitenkin tulla Hamariin

Inside The Games julkaisi vahvan artikkelin 23.3. koskien venäläsijohtajien syrjintää veneläisyytensä vuoksi. Inside The Games kirjoittaa mm että: Euroopan ammuntaliiton (ESC) presidentti Alexander Ratner, toinen venäläinen, on väittänyt, että Norjan olympia- ja paralympiakomitea ja urheiluliitto (NIF) olivat sanoneet, että hänen ja Vladimir Lisinin ei pitäisi osallistua EM -kilpailuihin Norjassa.

Håvard Larsen, Norjan ammuntaliiton (NSF) puheenjohtaja, on ilmoittanut minulle, että minä sekä yksi muu Euroopan ammuntaliiton puheenjohtajiston jäsen ja Kansainvälisen ammuntaurheiluliiton puheenjohtaja Venäjän kansalaisuutemme vuoksi, emme ole tervetulleita vuoden 2022 10 metrin EM-kilpailuihin Hamarissa, joka on yksi tärkeimmistä ESC:n kilpailuista”, Ratner kirjoitti NIF:n presidentille Berit Kjøllille kirjeessä, jonka insidethegames näki ja jatkaa, ettei kenelläkään edellä mainituista henkilöistä ei ole mitään siteitä Venäjän hallitukseen. ”Olen asunut Saksassa yli 30 vuotta.

”NIF oli ensimmäinen kansallinen olympiakomitea, joka kritisoi julkisesti Ukrainaa vastaan ​​tehtyä hyökkäystä ja kutsui sitä ”selväksi kansainvälisen oikeuden rikkomiseksi” ja kuvaili sotaa ”täysin mahdottomaksi hyväksyä”. He vaativat, että venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita estetään osallistumasta kaikkiin kansainvälisiin urheilutapahtumiin. Ratner väittää, ettei häntä ja Lisiniä pitäisi rangaista, koska ESC ja ISSF ovat noudattaneet Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) suosituksia Venäjän viime kuussa Ukrainan hyökkäyksen jälkeen. Tähän sisältyi Moskovassa järjestettävien ammunnan EM-kisojen siirtäminen ja kilpailijoiden kieltäminen Venäjältä ja Valko-Venäjältä.

Ratner on kuitenkin tehnyt kirjeessään selväksi, että hän aikoo silti matkustaa Norjaan. ”Niin kauan kuin EM-kisojen aikana testataan uusia ampumakilpailumuotoja Pariisin 2024 olympialaisiin nähden, meidän on tultava Hamariin”, Saksan kaksoiskansalainen Ratner kirjoitti. ”Olemme kiitollisia, jos ottaisitte myös tämän huomioon.”

Katso Inside The Gamesin artikkeli:

https://www.insidethegames.biz/articles/1120953/vladimir-lisin-told-not-welcome-norway

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on leppa6.png

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.