Reimari: Leppä huippuvireessä EM:ssä

Reimari: Leppä huippuvireessä EM:ssä

Reimari - דף הבית | פייסבוק

Hyvässä tuloskunnossa oleva Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä ylsi uransa parhaiseen sijoituksiin ja tuloksiin 10m ilmakiväärillä EM-tasolla. Norjan Hamarissa ammutuissa Euroopanmestaruuskilpailuiden miesten ilmakivääreillä Leppä oli 14. tuloksella 626.7 jääden täpärästi finaalipaikasta.

Peruskilpailun voitti Israelin Sergey Richter tuloksella 629.6. Miesten peruskisasta tuli erittäin jännittävä. Haminalainen keikkui finaalirajan paremmalla puolella lähes koko ensimmäisen kisapuolikkaan aikana, olemme parhaimmillaan kakkosena. Neljäs hiukan heikompi sarja 103.2 tiputti Aleksin finaalirajan huonommalle puolelle, jonne myös lopulta hän jäi.

Suomen ykköspari EmmiHyrkäs – Aleksi Leppä onnistui hyvin myös sekajoukkuekilpailuiden ensimmäi-sessä karsinnassa. Leppä ampui koko kisan toiseksi kovimman tuloksen 315.7 jääden 0.1 pistettä voittaneesta Bulgarian Anton Rizovista. Varsinkin lopetussarja 106.3 oli jäätävä. Hyrkkään tulos oli myös hyvä 313.0. Yhteistulos 628.7 oikeutti Suomi ykkösen neljänteen sijaa.

Semifinaali alkoi hermostuneesti suomalaisten osalta, mutta sitten alkoi kulkea. Kun ammuttiin kymmenettä laukausta, viimeistä ennen ensimmäistä karsintaa, näytti Suomen tilanne hyvältä, sillä suomalaiset olivat toisia, mutta Leppä ampui vain 9.0 ja sekä Norja, että Italia kipusivat Suomen ohi ja kisasuomalaisten osalta päättyi.

Suomen joukkue (Riku Koskela (vas), Sebastian Långström ja Aleksi Leppä karsintakilpailussa

Aleksi Leppä päätti menestyksekkäät Norjan EM-kisat joukkuekilpailun neljänteen sijaan. Pronssiottelussa vastaan tuli ennakolta kova Kroatia joukkueella Peter Gorsa,Miran Maricic ja Borna Petanjek eivätkä he antaneet suomalaisille mahdollisuuksia, vaan veivät pronssimitalit 16-4. EM-kultaa voitti Tsekki, lyömällä itävaltalaiset 16 – 8.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *