Karjalainen: Kiteen Inka Havukainen ampui voittoon Salossa: ”Kultaottelu oli hyvä kokemus ja kisasta tuli tiukka”

Inka Havukainen edusti ennen Kiteen Ampujia. Arkistokuva.

Inka Havukainen edusti ennen Kiteen Ampujia. Arkistokuva. Kuva: Sirpa Suomalainen

18:05 Petri SiitonenJAA

Elokuussa ammuttaviin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Kouvolaan valittu kiteeläinen Inka Havukainen näytti valitsijoilleen, että valinta on hyvä.

Simpeleen Hahlon Havukainen ampui Salon kisoissa 50 metrin kiväärin 3×20 laukauksen kisan voittoon kultaottelussa Isokyrön Marianne Paloa vastaan 17–15.

Peruskilpailussa Havukaisella oli vaikeuksia tähtäinten kanssa ja hän sijoittui neljänneksi tuloksella 563.

– Peruskisassa oli epävarmuutta joka asennossa eikä kulkenut. Minulle oli ongelmia tähtäimen kanssa, joten tulokseenkaan en ole tyytyväinen, Havukainen kommentoi tiedotteessa.

Peruskisan voitti Palo ampumalla kymmenen pistettä enemmän. Finaalissa kiteeläisellä oli tähtäimet kohdallaan. Ensin Havukainen hoiti voiton finaalin ensimmäisessä osassa ja jatkoi hyvää ammuntaa myös kultaottelussa.

Kultaottelussa Palo johti jo 11–5, mutta Havukainen voisi rinnalle ja ohi. Kisassa pronssia sai Kirkkonummen Henna Viljanen.

– Finaalissa hihna-asennot kulki hyvin. Kultaottelu oli hyvä kokemus ja kisasta tuli tiukka, Havukainen kertasi.