inside the games: MM-kisat siirretty Moskovasta Azerbaijzaniin

inside the games: MM-kisat siirretty Moskovasta Azerbaijzaniin

Inside the games kirjoittaa 3. 9. artikkelissaan, että ISSF on päättänyt siirtää ensi vuoden MM-kilpailut Moskovasta Azerbaizaniin. Venäjän piti alkuun järjestää MM-kisat jo tänä vuonna, mutta Wadan pakoitteet siirsivät kisoja vuodella. ISSF.n Executive komitea ilmoitti kisojen siirrosta, mutta ei maininnut siirrolle syytä.

KOK on jo aiemmin esittänyt kaikkien urheilitapahtumien siirtämistä pois Venäjältä ja Valko-Venäjältä.

ISSF:n puheenjohtaja Vladimir Lisin aikoo hakea jatkoa puheenjohtajuudelleen marraskuussa. Italialainen Luciano Rossi – joka hävisi 148 ääntä 144 Lisinille vuonna 2018 – haastaa jälleen venäläisen.

Venäläinen oligarkki Vladimir Lisin on ISSF:n puheenjohtaja ©Getty Images

Lisinin on kerrottu vaativan rauhanomaista ratkaisua siihen, mitä hän kutsui ”aseelliseksi konfliktiksi Ukrainassa”, mikä poikkeaa Moskovan ”erityissotilaallisen operaation” mieltymyksestä.

Lisin kuvaili sotaa ”valtavaksi tragediaksi, jota on mahdotonta oikeuttaa” maaliskuussa NLMK-ryhmänsä julkaisemassa kirjeessä ja lisäsi: ”Olen vakuuttunut siitä, että rauhanomainen diplomaattinen konfliktinratkaisu on aina parempi kuin voimankäyttö.”

Samassa kuussa Lisiniä varoitettiin, ettei hän olisi tervetullut Norjan EM-kisoihin. Ensi vuoden ISSF:n MM-kisat Venäjällä oli jo siirretty vuodelta 2022 vuodelle 2023, koska Venäjää vastaan ​​määrättiin WADA:n pakotteita Moskovan laboratoriotietojen manipuloinnista Venäjän valtion tukeman dopingohjelman laajuuden peittämiseksi. IF:n oli siirrettävä suuret tapahtumat Venäjältä ”ellei se ole laillisesti tai käytännössä mahdotonta” 16. joulukuuta 2022 asti. WADA torjui ISSF:n käsityksen, jonka mukaan MM-kisoja olisi mahdotonta siirtää Lisinin omistamasta Ignatovon Foxlodge-ammuntakompleksista. ISSF myöntyi ja siirsi Venäjän kiväärin, pistoolin ja haulikoiden MM-kisojen järjestämisen vuoteen 2023. Tapahtuman lavastamisoikeus on nyt siirretty Azerbaidžanin pääkaupungille Bakulle.

Lue alkuperäinen uutinen:

https://www.insidethegames.biz/articles/1127652/issf-2023

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *