ESS: Puhakka teki historiaa SM-ammunnoissa Hälvälässä – Syrjä otti omansa

Vain tilaajille

Puhakka teki historiaa SM-ammunnoissa Hälvälässä – Syrjä otti omansa

Asikkalan Ampumaseuran Lauri Syrjä voitti M20-sarjan Suomen mestaruuden. JUHA PEURALA

Matti Erkkilä

17.9.2022 20:22

Haminan Ampumaseuran Antti Puhakka teki historiaa lauantaina Hollolan Hälvälässä. Ammunnan 300 metrin kiväärilajien SM-kilpailuissa miesten 3×40 laukauksen ”maratonkisa” on lyhennetty 3×20 laukauksen mittaiseksi, ja Puhakka ampui lyhennetyn lajin ensimmäiseksi Suomen mestariksi.

– Nyt oli helppoa voittaa, kun kärkimiehemme olivat vielä EM-kisamatkallaan Puolassa. Olen tyytyväinen makuuasennon ja polviasennon sarjojeni tuloksiini 99, 99 ja 97, 97, mutta pystyasennosta sarjat 91 ja 92 eivät olleet mieleeni. 575 pisteen lopputulos oli kohtuullinen, selvitti Puhakka, joka on ollut usean aiemmankin SM-kilvan tarkin.

Kilpailu oli äärimmäisen tasainen, sillä vain pisteen päähän jäivät mitalistit Antti Autio ja Björn Friman ja mitalitta jäänyt Juha Rutonen.

Naisten sarjan voitti Kontiolahden Urheilijain Laura Määttänen. Hänen 550 pisteen tuloksensa olisi oikeuttanut miesten sarjassa kahdeksanteen sijaan.

Toisena lajina oli 300 metrin kivääri 60 laukausta makuulta. Esbo Skytteföreningin Björn Friman oli tarkin tuloksella 596. Samaan tulokseen ylti myös Juha Rutonen, mutta hän hävisi sisäkymppien lukumäärässä 26–37. Antti Kajan nappasi pronssimitalin pistein 591. Hän ”koulutti” Tapio-isäänsä, joka ylti samaan tulokseen, mutta isä hävisi sisäkymppien laskennassa 27–28.

M20-sarjan voitti odotetusti Asikkalan Ampumaseuran Lauri Syrjä pistein 581. Muutama päivä sitten hän voitti kultaa parinsa kanssa EM-kilpailussa.

Lempäälän Ampujien Hanna-Kaija Nieminen on voittanut useana vuotena naisten sarjan SM:n makuuasennon kisan. Tällä kertaa hänen voittotuloksensa oli 581 pistettä.