Kuovolan Sanomat: MyA:n Viivi Kempille ilmakiväärin joukkuekilpailun MM-pronssia – Suomi kukisti pronssiottelussa Norjan: ”Pronssimatsin ampuminen oli todella jännittävää ja sydän hakkasi”

Kuovolan Sanomat: MyA:n Viivi Kempille ilmakiväärin joukkuekilpailun MM-pronssia – Suomi kukisti pronssiottelussa Norjan: ”Pronssimatsin ampuminen oli todella jännittävää ja sydän hakkasi”

MyA:n Viivi Kempille ilmakiväärin joukkuekilpailun MM-pronssia – Suomi kukisti pronssiottelussa Norjan: ”Pronssimatsin ampuminen oli todella jännittävää ja sydän hakkasi”

Myllykosken Ampujien Viivi Kemppi tähtäsi Suomen tyttöjen joukkueessa MM-pronssia. KATJA JUURIKKO

Juha Vesala

Eilen 20:46

Juha Vesala

Suomi saalisti toisen mitalinsa Kansainvälisen ampumaurheiluliiton kivääri- ja pistoolilajien MM-kilpailuissa Egyptin Kairossa. Suomen tyttöjen ilmakiväärijoukkue kukisti tiistaina pronssiottelussa Norjan joukkueella Viivi KemppiAlexandra Rosenlew ja Essi Heiskanen.

Suomi sijoittui tyttöjen 10 metrin ilmakiväärin joukkuekilpailun karsinnan ensimmäisessä vaiheessa kahdeksanneksi ja eteni karsinnan toiseen vaiheeseen. Suomen tulos oli 931,6 yhteensä 90 laukauksella.

Viivi Kemppi (Myllykosken Ampujat) teki tuloksen 312,9. Alexandra Rosenlewin (Esbo Skytteförening) tulos oli 311,0 ja Essi Heiskasen (Pieksämäen Seudun Ampujat) 307,7.

Karsinnan toisessa vaiheessa ammuttiin 60 laukausta eli jokainen urheilija ampui 20 laukausta. Suomi oli nyt neljäs (624,9) ja pääsi pronssimitaliotteluun Norjaa (625,4) vastaan. Intia oli ykkönen ja Kiina (626,2) kakkonen.

– Alkuvaiheen karsinnat menivät ihan ok. Oli ehkä vähän hakemista pienoiskiväärin jälkeen, Viivi Kemppi kommentoi ampumaurheiluliiton sivuilla.

Suomen tytöt ampuivat tasaisen varmasti: Heiskanen 208,7, Kemppi 208,6 ja Rosenlew 207,6,

Suomi voitti pronssiottelussa Norjan pistein 17–9. Kultaa vei Intia, joka löi finaalissa Kiinan tylysti 16–2.

– Finaali meni todella hyvin ja olen siihen tyytyväinen. Pronssimatsin ampuminen oli todella jännittävää ja sydän hakkasi, Kemppi sanoi.

Tämä oli Suomen toinen mitali Kairon MM-kilpailussa. Alexandra Rosenlew sai hopeaa sunnuntaina tyttöjen 50 metrin pienoiskiväärin asentokilpailussa (3×20 ls).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *