Iltalehti: Aleksi Leppä ampui MM-hopealle Kairossa

Iltalehti: Aleksi Leppä ampui MM-hopealle Kairossa

URHEILUMUUT LAJIT

Aleksi Leppä ampui MM-hopealle Kairossa

Suomeen on tullut kolme MM-mitalia Egyptistä.

Aleksi Leppä kilpailemassa Unkarissa vuonna 2018.
Aleksi Leppä kilpailemassa Unkarissa vuonna 2018.

Aleksi Leppä kilpailemassa Unkarissa vuonna 2018. AOP

Mikael Kaivanto

mikael.kaivanto@iltalehti.fi

Tänään klo 20:39

Suomalaisampuja Aleksi Leppä, 28, on voittanut Kairossa järjestetyissä MM-kilpailuissa hopeaa. Leppä kilpaili 300 metrin vapaakiväärin asentokilpailussa, jossa ammutaan 3×20 laukausta.

Leppä ampui yhteensä 590 pistettä (polvelta 194, makuulta 200 ja seisten 196). Hän hävisi vain kahdella pisteellä mestaruuden voittaneelle Ranskan Emilien Chassatille. Pronssia otti Unkarin Istvan Peni pisteen erolla suomalaiseen.

Leppä oli mukana joukkuekilpailussa myöhemmin Sebastian Långströmin ja Juho Aution kanssa. Siellä Suomi sijoittui niukasti mitalien ulkopuolelle neljänneksi.

– Vapaakiväärissä ammuin niin hyvin kuin tänään pystyin. Oli todella hyvää tekemistä, ja olin erittäin tyytyväinen MM-hopeaan! Voittaja ampui vaan paremmin eli hattu pois päästä. Joukkuekisakin meni omalta kohdaltani hyvin. Joten kokonaisuudessaan hyvä päivä, Leppä sanoi Suomen ampumaliiton tiedotteessa.

Suomi on voittanut Kairon MM-kilpailuista nyt kolme mitalia. Kivääritytöt ottivat MM-pronssia ja Alexandra Rosenlew sai MM-hopeaa tyttöjen pienoiskiväärin asentokilpailussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *