Kymen Sanomat: Haminalaiselle Aleksi Lepälle toinen mitali kiväärilajien MM-kisoista

Kymen Sanomat: Haminalaiselle Aleksi Lepälle toinen mitali kiväärilajien MM-kisoista

Haminalaiselle Aleksi Lepälle toinen mitali kiväärilajien MM-kisoista

Aleksi Leppä ja Henna Viljanen juhlivat parikilpailun hopeaa. Vasemmalta: Aleksi Leppä, Henna Viljanen, Tomasz Bartnik, Karolina Kowalczyk, Olivia Hofmann ja Bernhard Pickl. SEBASTIAN LÅNGSTRÖM

Lassi Kalin

Tänään 21:27

Lassi Kalin

Haminan Ampumaseuraa edustava Aleksi Leppä ampui toisen mitalinsa kivääri- ja pistoolilajien MM-kisoissa Kairossa. Tiistaina 300 metrin 60 laukauksen kivääriammunnassa ammutun hopean kaveriksi tuli keskiviikkona toinen hopeamitali saman matkan parikilpailusta.

Suomen joukkue oli ensimmäisten karsintojen toinen ja voitti toiset karsinnat. Kultaottelussa Leppä sai parinsa Henna Viljasen kanssa vastaan suomalaisten kanssa samat karsintasijoitukset ampuneen Puolan parin Karolina Kowalczykin ja Tomasz Bartnikin. Kultaottelussa puolalaiset veivät maailmanmestaruuden lukemin 17–3.

– Tänään oli hyvää tekemistä koko päivä. Onnistuttiin molemmat karsinnoissa. Finaalikin oli ihan hyvää ampumista. Alussa tosin satoi niin rankasti, että hyvä että edes tunnistin oman taulun, Leppä kertoi.

– Ammuttiin molemmat hyvin. Kultamitaliottelussa keli muuttui tuulen, sateen ja pimeyden vuoksi aika hankalaksi. Ammuin siihen keliin niin hyvin kuin pystyin ja se riitti meillä tänään hopeaan. Ollaan hyvä tiimi Alen (Leppä) kanssa, Viljanen sanoi.

Pronssiottelussa Itävalta voitti Norjan lukemin 17–15.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *