inside the games: ISSF:n puheenjohtaja Vladimir Lisin toimittaa terästä Venäjän ydinohjelmaan, Yhdysvaltoja ja EU:ta kehotettu lisäämään hänet pakotelistalle

inside the games: ISSF:n puheenjohtaja Vladimir Lisin toimittaa terästä Venäjän ydinohjelmaan, Yhdysvaltoja ja EU:ta kehotettu lisäämään hänet pakotelistalle

Yhdysvaltain ulkoministeriä Anthony Blinkeniä on kehotettu määräämään pakotteita Kansainvälisen ammuntaurheiluliiton (ISSF) presidentille Vladimir Lisinille, koska häntä oli liitetty Venäjän ydinaseohjelmaan. Steve Cohen, Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökomission (CSCE) puheenjohtaja, on kuvaillut Lisiniä, Venäjän rikkainta miestä, ”yhdeksi diktaattori Vladimir Putinin lompakoista”.

Cohen, Yhdysvaltain kongressiedustaja Tennesseestä, on väittänyt Blinkenille lähettämässään kirjeessä – jonka insede the games on nähnyt – että Novolipetsk (NLMK), yhtiö, jonka puheenjohtaja ja enemmistöomistaja Lisin on, on ollut avainasemassa Venäjän sodassa Ukrainaa vastaan.

”Lisinin NLMK on yksi tärkeimmistä teräksen toimittajista Venäjän sotateollisuuskompleksille, erityisesti Uralvagonzavodin tankkien tuotantolaitokselle”, Cohen kirjoittaa kirjeessä, joka on osoitettu myös unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkealle edustajalle Euroopan unionissa. (EU), Josep Borrellille.

”Lisinin yritysten tuotteita käytetään sotilaallisiin operaatioihin Ukrainan alueella ja ukrainalaisten tappamiseen.” Tšekkiläisten RFE/RL:n toimittajien viime kuussa tekemä tutkimus väitti paljastaneensa yhteyksiä Lisinin ja Venäjän sotilasteollisuuden välillä.

Venäjän valtion sopimuksia valvovan kansalaisjärjestön mukaan yksi hänen yrityksistään teki liiketoimintaa valtion ylläpitämän ydinaseiden kehittämiseen osallistuvan instituutin kanssa. Lisinin yritys kiisti syytökset.

ISSF:n presidentti Vladimir Lisin on ollut johtavassa roolissa Venäjän hyökkäyksessä Ukrainaan, sanoo vaikutusvaltainen Yhdysvaltain kongressin komissio ©Getty Images

Toisin kuin monet Venäjän rikkaat ja poliittisesti sidoksissa olevat teollisuusyritykset, Yhdysvallat, EU, Iso-Britannia tai edes Ukraina eivät ole saaneet Lisiniä ja hänen yrityksiään sanktioihin. Toistaiseksi vain Australia on asettanut talouspakotteita Lisinille. Cohen ja Joe Wilson, toinen kongressiedustaja, joka on CSCE:n jäsen, joka tunnetaan myös nimellä Helsinki Commissio, ovat nyt kirjoittaneet Blinkenille yrittääkseen saada Lisinin listalle yhdessä Hollywood-näyttelijän Steven Seagalin kanssa. Vuonna 2016 Venäjän kansalaisuuden saanut Seagalin on väitetty innokkaasti kannattavan Putinin hyökkäystä Ukrainaan. Muita listalla olevia olivat poptähti Philipp Kirkorov, miehitetyn Zaporizhzhian alueen kuvernööri Jevgeni Balitski sekä venäläiset poliitikot Andri Turchak ja Franz Klintsevich.

Kirjeen ovat allekirjoittaneet myös poliitikkoja Virosta, Ukrainasta, Euroopan parlamentista ja Puolasta. ”Kehotamme teitä määräämään pakotteita… henkilöille, jotka ovat olleet mukana jatkamassa Venäjän kansanmurhasotaa Ukrainassa”, Blinkenille ja Borrellille osoitetussa kirjeessä sanotaan.

ISSF:n presidentiksi vuonna 2018 valittu Vladimir Lisin on toistaiseksi kieltäytynyt eroamasta Venäjän Ukrainan sodasta huolimatta © ISSF

Lisin valittiin ISSF:n presidentiksi vuonna 2018, kun hän voitti ainoan kilpailijansa, italialaisen Luciano Rossin äänin 148 vastaan ​​144 ja nousi 38 vuotta presidenttinä toimineen Meksikon Olegario Vàzquez Rañan seuraajaksi. inside the games paljasti viime kuussa, että Rossi asettuu Lisiniä vastaan jälleen tämän vuoden ISSF-kongressissa, joka pidetään Egyptin lomakohteessa Sharm El-Sheikhissä 30. marraskuuta. Lisin, jonka omaisuus Forbesin mukaan on 18,4 miljardia dollaria (16,1 miljardia puntaa/18,6 miljardia euroa), on kieltäytynyt eroamasta syrjään, toisin kuin toinen oligarkki Alisher Usmanov, on tilapäisesti eronnut Kansainvälisen miekkailuliiton puheenjohtajan tehtävästä saatuaan hänelle sanktioita EU:ssa.

Kesäkuussa kansalliset liitot useista maista, mukaan lukien Kanada, Tšekin tasavalta, Tanska, Viro, Suomi, Saksa, Britannia, Italia, Norja, Slovenia, Ruotsi ja Yhdysvallat, lähettivät ISSF:lle kirjeen, jossa kehotettiin Lisiniä eroamaan. Väitettiin kuitenkin, että pienemmät maat, jotka olivat saaneet avustuksia erityisestä 10 miljoonan dollarin (8,7 miljoonan punnan/10,1 miljoonan euron) rahastosta, jonka Lisin oli perustanut hänen omalla omaisuudellaan hänen valituksensa jälkeen neljä vuotta sitten, estivät yritykset syrjäyttää Lisin.

Alkuperäinen uutinen:

https://www.insidethegames.biz/articles/1129868/calls-for-lisin-to-face-us-sanctions

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *