Iltalehti: Epäily: SM-tason ampuja avasi poikansa kanssa tulen viereiseen autoon – yksi kuoli ja toinen loukkaantui Valkeakoskella:

Iltalehti: Epäily: SM-tason ampuja avasi poikansa kanssa tulen viereiseen autoon – yksi kuoli ja toinen loukkaantui Valkeakoskella:

Epäily: SM-tason ampuja avasi poikansa kanssa tulen viereiseen autoon – yksi kuoli ja toinen loukkaantui Valkeakoskella

Pirkanmaan Valkeakoskella epäillystä taposta esitetään vangittavaksi isää ja poikaa.

Mies on niittänyt mainetta ampumataidollaan. Kuvituskuva.
Mies on niittänyt mainetta ampumataidollaan. Kuvituskuva.

Mies on niittänyt mainetta ampumataidollaan. Kuvituskuva. MOSTPHOTOS

Joonas Alanne

joonas.alanne@iltalehti.fi

Tänään klo 11:34

Iltalehden tietojen mukaan toinen Valkeakosken ammuskelusta epäilty on SM-tason ampuja.

Taposta epäillyt ovat isä ja poika. Heitä esitetään tänään vangittaviksi Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Ampumisesta epäilty isä on niittänyt menestystä ammuntakisoissa kansallisella tasolla ja voittanut SM-kultaakin. Taustasta uutisoi ensin Ilta-Sanomat.

Rikosylikomisario Sakari Tuominen sanoo, että epäiltyjen autosta löydettiin ”revolveria ja haulikkoa”. Aseet on takavarikoitu. Hän ei kommentoi tietoa epäillyn ampujataustasta.

Isällä ja pojalla oli mukanaan useita luvallisia aseita, kun he avasivat tulen Valkeakosken Niementiellä sijaitsevalla rekkojen levähdysalueella, jonne he olivat menneet paikalle tapaamaan toista viiden hengen autokuntaa.

Poliisilla ei ole tietoja, oliko toisella autokunnalla mukanaan aseita.

Kaikkia asianosaisia on päästy kuulustelemaan kerran.

Taustalla oli poliisin mukaan vanha kauna. Tarkkaa syytä hän ei tässä vaiheessa osaa kertoa.

– Siitä on erilaisia väitteitä. Ainoa kiistaton asia on, että jotain vanhaa asiaa on menty selvittämään, sanoo Tuominen.

– Kukaan ei ole avannut tarkemmin ja meidän tietomme ovat ristiriitaisia. En pysty siitä oikeastaan sanomaan yhtään mitään, koska en tiedä, mistä asiasta on ollut kysymys.

Kohtaaminen muuttui väkivaltaiseksi ja yksi henkilö kuoli. Viranomaiset saivat tiedon tilanteesta maanantaina kello 19.27 sivullisen ilmoituksesta. Tuolloin tapahtumapaikalta löytyivät vain kuollut ja loukkaantunut mies. Loukkaantunut kuljetettiin sairaalaan.

Ampumisesta epäillyt isä ja poika saatiin kiinni saman illan aikana Valkeakoskella. Heitä epäillään tapon lisäksi ja tapon yrityksestä. Epäillyillä ei ole merkittävää rikostaustaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *