inside the games: Ukrainan ampumaurheiluliiton presidentti pyytää Kv. olympiakomitean puheenjohtaja estämään Lisinin ehdokkuuden ISSF:n puheenjohtajaksi

inside the games: Ukrainan ampumaurheiluliiton presidentti pyytää Kv. olympiakomitean puheenjohtaja estämään Lisinin ehdokkuuden ISSF:n puheenjohtajaksi

inside the games kirjoittaa maanantaisessa raportissaan, että Ukrainan ampumaurheiluliiton presidentti Oleg Volkov on pyytänyt kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bachia estämään ISSF:n puheenjohtaja Vlaldimir Lisinin ehdokkuuden ISSF:n puheenjohtajaksi.

Volkov on väittänyt KOK:n presidentille Thomas Bachille lähetetyssä kirjeessä, että Lisinin yhtiön Novolipetskin (NLMK) valmistamaa terästä ”käytetään sotilasoperaatioiden suorittamiseen Ukrainan alueella ja ukrainalaisten tappamiseen”. Viime kuussa amerikkalainen kongressiedustaja Steve Cohen, Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökomission (CSCE) puheenjohtaja, vaati Yhdysvaltoja määräämään pakotteita Lisinille, koska hänellä on yhteyksiä Venäjän presidentti Vladimir Putiniin.

Volkov on nyt kirjoittanut Bachille pyytääkseen häntä kieltämään Lisiniä asettumasta ehdolle ISSF:n vaaleissa, joka pidetään Egyptin lomakohteessa Sharm El-Sheikhissä 30. marraskuuta. ”Joka päivä Ukrainassa kuolee lapsia, naisia ​​ja vanhuksia hyökkääjien käsistä”, Volkov kirjoittaa kirjeessään, jonka insede the games on nähnyt. ”Kaikentyyppisillä raketteilla ja pommeilla siviilien asuinrakennuksia tuhottiin melkein koko Ukrainan alueella. ”Sodan aikana Ukrainassa tuhoutui sähköasemia ja muita kriittisen infrastruktuurin kohteita.” Volkov syyttää Lisiniä osallisuudesta Ukrainassa tapahtuneeseen kuolemiin ja tuhoon.

Tšekkiläisten RFE/RL:n toimittajien syyskuussa tekemä tutkimus väitti paljastaneensa yhteyksiä Lisinin ja Venäjän sotilasteollisuuden välillä. Venäjän valtion sopimuksia valvovan kansalaisjärjestön mukaan yksi hänen yrityksistään teki liiketoimintaa valtion ylläpitämän ydinaseiden kehittämiseen osallistuvan instituutin kanssa. ”ISSF:ää johtaa Venäjän suurimman metallurgisen yrityksen, Novolipetskin rauta- ja terästehtaan omistaja V. Lisin”, Volkov kirjoitti Bachille. ”Hän on yksi diktaattori Vladimir Putinin lompakoista. ”Lisinin MLMK on yksi Venäjän sotateollisuuskompleksin, erityisesti Uralvagonzavodin panssarivaunujen valmistuslaitoksen, päätoimittajista. ”Lisinin yritysten tuotteita käytetään sotilaallisiin operaatioihin Ukrainan alueella ja ukrainalaisten tappamiseen.”


On väitetty, että ISSF:n presidentin Vladimir Lisinin omistaman yrityksen tuotteita käytetään aseiden valmistukseen, joita on käytetty hyökätäkseen Ukrainassa.©Getty Images

Australia oli ollut ainoa maa, joka on määrännyt talouspakotteita Lisinille viime kuuhun asti, jolloin Ukraina lopulta lisäsi hänet niiden henkilöiden luetteloonsa, joiden kanssa on laitonta käydä kauppaa. Yhdysvallat, Euroopan unioni (EU) ja Iso-Britannia eivät ole toistaiseksi asettaneet hänelle sanktioita. Mutta Volkov uskoo edelleen, että KOK:n ei pitäisi antaa hänen johtaa kansainvälistä liittoa. ”Uskomme, että ennen kuin Ukrainan sota on lopetettu, Venäjän edustajilla ei ole oikeutta johtaa mitään edustavia instituutioita kansainvälisessä olympialiikkeessä”, hän kirjoitti Bachille. Lisin valittiin ISSF:n presidentiksi vuonna 2018, kun hän voitti ainoan kilpailijan, italialaisen Luciano Rossin äänin 148 vastaan ​​144 ja seurasi 38 vuotta presidenttinä toimineen Meksikon Olegario Vàzquez Rañaa. inside the games paljasti viime kuussa, että Rossi asettuu Lisiniä vastaan jälleen tämän vuoden ISSF-kongressissa, joka pidetään Egyptin lomakohteessa Sharm El-Sheikhissä 30. marraskuuta. Lisin, jonka omaisuus Forbesin mukaan on 18,4 miljardia dollaria (15,5 miljardia puntaa/17,8 miljardia euroa), on kieltäytynyt eroamasta, toisin kuin toinen oligarkki Alisher Usmanov, joka on tilapäisesti eronnut Kansainvälisen miekkailuliiton puheenjohtajasta saatuaan hänelle sanktioita EU:ssa.

Vladimir Lisiniä oikealla on kuvattu Venäjän presidentin Vladimir Putinin läheiseksi liittolaiseksi, vasemmalla, jonka yritys toimittaa tuotteita sotatoimiin © Kreml

Kesäkuussa kansalliset liitot useista maista, mukaan lukien Kanada, Tšekin tasavalta, Tanska, Viro, Suomi, Saksa, Britannia, Italia, Norja, Slovenia, Ruotsi ja Yhdysvallat, lähettivät ISSF:lle kirjeen, jossa kehotettiin Lisiniä eroamaan.

Väitettiin kuitenkin, että pienemmät maat, jotka olivat saaneet apurahoja erityisestä 10 miljoonan dollarin (8,5 miljoonan punnan/9,7 miljoonan euron) rahastosta, jonka Lisin perusti omalla omaisuudellaan hänen valintansa jälkeen neljä vuotta sitten, estivät yritykset syrjäyttää Lisin.

ISSF:n pääsihteeri, venäläissyntyinen Alexander Ratner on kiistänyt Lisinin yrityksen osallistuneen materiaalin toimittamiseen Putinin sotaan Ukrainassa.

”NLMK ei työskentele venäläisen sotilasteollisen kompleksin kanssa, eikä ole siksi koskaan toimittanut Uralvagonzavodin tuotteita, ja NLMK:n Venäjän toiminnot eivät pysty tuottamaan raskasta levyterästä tai ballistisia ominaisuuksia omaavaa terästä ja keskittyvät yksinomaan yleiseen siviilikäyttöön tarkoitettuun valssattuihin nauhateräksiin. ”, Ratner kertoi inside the gamesille.

inside the gamesin uutinen:

https://www.insidethegames.biz/articles/1130677/volkov-letter-to-bach-about-lisin


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *