Kokkola: Vilja-Alina Ahokangas tähtää kymppiin kymmeniä kertoja harjoitusillan aikana – Nyt tavoitteena ovat EM-kilpailut

Kokkola: Vilja-Alina Ahokangas tähtää kymppiin kymmeniä kertoja harjoitusillan aikana – Nyt tavoitteena ovat EM-kilpailut

Osa KPK Media mainosverkkoa

keskiviikko 23.11.2022 | 19:44

URHEILU

Vilja-Alina Ahokangas tähtää kymppiin kymmeniä kertoja harjoitusillan aikana – Nyt tavoitteena ovat EM-kilpailut

Vilja-Alina Ahokangas treenasi ammuntaa torstaina Kokkolan ampumaradalla.
Seppo Järvelä

Seppo Järvelä

 Ke 23.11.2022 klo 19:00

Kokkola-lehti

Tallinnassa maaliskuussa järjestettävät ilma-aseiden EM-kilpailut ovat Vilja-Alina Ahokankaan mielessä.

– Kisoihin pääsemiseksi pitää pystyä ampumaan kymmenellä laukauksella 94 pisteen vauhtia. Sillä tuloksella voidaan harkita valintaa tyttöjen joukkueeseen, 19-vuotias Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava Ahokangas kertoo.

Ahokangas tietää, että yksi kilpailutulos ei kisoihin pääsemiseksi riitä. Hän lähtee tavoittelemaan tulosta Turun Kupittaalle joulukuun alussa. Toinen mahdollisuus on tavoitella tulosrajaa tammikuun alussa Swedish-cupissa Ruotsissa.

– Tulos on mahdollista saavuttaa, jos ammunta lähtee kulkemaan. Se joko lähtee tai sitten ei, Ahokangas tuumaa.

Hyvään tulokseen pitää ampua riittävän monta kymppiä. Yhdeksän pisteen laukaukset eivät hyvään lopputuloksen riitä.

Kälviäläiselle, Kaustisella nykyisin asuvalle ja Postissa työskentelevälle Vilja-Alina Ahokankaalle kausi on ollut menestyksellinen.

PM-kilpailuissa Ahokangas saavutti joukkuekilpailussa pronssia Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuran Ella Hakalan ja Mikkelin Ampujien Johanna Rantalaisen kanssa. Henkilökohtaisessa kilpailussa Ahokangas tähtäsi hienosti pronssille.

Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura

Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura on perustettu 1950.

Seuralla on 149 jäsentä.

Seuran lajivalikoimaan kuuluvat ISSF:n lajeista 50 metrin kiväärilajit, sekä 50 metrin & 25 metrin pistoolilajit sekä ilmapistooli.

KokMAS:n ampujat saavuttivat tänä vuonna 33 SM-mitalia, joista osa on joukkuemitaleja.

Seura järjestää joka vuosi avoimet alueelliset ilma-asekilpailut. Ensi vuonna seura järjestää ilma-asteiden Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut.

Ohjelmaan kuuluu myös ampumaurheilukoulu, joka on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

– En oikein osannut odottaa varsinkaan henkilökohtaisesta kilpailusta mitään. Ennen kilpailuja olin tähdännyt tauluun vain kotipihalla ja kerran täällä ampumaradalla. Harjoittelu oli enemmän kuivaharjoittelua.

Menestyksellinen oli myös reissu Barents Summer Gamesiin Norjan Tromssaan syyskuun alussa. Lauantain henkilökohtaisessa kilpailussa Ahokangas tähtäsi toiseksi ennätystuloksellaan 565. Sunnuntain kilpailun tuli voitto 564 tuloksella.

Syksyn aikana Ahokangas on kilpaillut muun muassa Ylivieskassa, Oulussa ja Lapualla. Kotiseuransa Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran kisoissa Ahokangas tähtäsi toiseksi seurakaverinsa Ritva Karrin jälkeen tuloksella 555.

Vilja-Alina Ahokangas kuuluu Suomen Ampumaurheiluliiton nuorten tehoryhmään. Pistooliampujien ryhmään kuuluu myös hyviä tuloksia tähdännyt nuorempi veli Otso-Aadolf Ahokangas. Kaustisen Pohjan-Veikoista ryhmään kuuluvat Minka-Maria ja Peetu Puumala.

– Tehoryhmän leiri järjestettiin pari viikkoa sitten ensimmäistä kertaa täällä Kokkolassa. Se oli meille iso juttu, että saatiin leiri tänne, Ahokangas iloitsee.

Ahokangas harjoittelee ampumista Kaustisen urheilutalolla ja myös Kokkolan jäähallin ampumaradalla. Hän on tarpeen mukaan myös ohjaajana seuransa järjestämässä ampumaurheilukoulussa.

Vuodenvaihteessa Vilja-Alina Ahokangas jättää työelämän ja jatkaa opiskelujaan.

– Sain opiskelupaikan Rovaniemeltä. Aloitan monimuotokoulutuksena tapahtuvan opiskelun metsätalouden insinööriksi, Ahokangas kertoo.

Kurkistus seuraan -palstalla kurkistamme paikallisten urheiluseurojen toimintaan.

”Tulos on mahdollista saavuttaa, jos ammunta lähtee kulkemaan. Se joko lähtee tai sitten ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *