MTV: Venäläiseltä urheilupomolta härskiä toimintaa – katkeruus loisti läsnäolollaan: ”Jos hän ei saa mitä haluaa, niin..”

MTV: Venäläiseltä urheilupomolta härskiä toimintaa – katkeruus loisti läsnäolollaan: ”Jos hän ei saa mitä haluaa, niin..”

Venäläiseltä urheilupomolta härskiä toimintaa – katkeruus loisti läsnäolollaan: ”Jos hän ei saa mitä haluaa, niin..”

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton puheenjohtajaa Vladimir Lisiniä ei valittu jatkokaudelle, joten hän jätti palkintorahat maksamatta.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton puheenjohtajaa Vladimir Lisiniä ei valittu jatkokaudelle, joten hän jätti maksamatta Presidents Cup -kilpailun palkintorahat. Norjalaisten mielestä tapaus on naurettava. Aiheesta kertoi NRK.

Venäjän oligarkkina tunnettu Lisin valittiin tehtäväänsä vuoden 2018 marraskuussa. Hän hävisi tämän vuoden marraskuussa järjestetyt puheenjohtajavaalit Italian Luciano Rossille. Lisinin varallisuutta on usein katsottu hyvänä asiana, kun kyseessä on ollut muuten marginaalinen laji. 

Lisinin hävittyä vaalit, ei hän suostunut maksamaan Presidents Cup -kilpailun palkintorahoja. Kolminkertainen maailmanmestari Simon Kolstad Claussen ei katso venäläisen toimintaa hyvällä.

– Siitä tulee täysin naurettavaa, kun hän käyttää rahaa painostuksen keinona. Jos hän ei saa mitä haluaa, niin hän vetää pois luvatut rahalliset tuet. Se on henkilökohtaisella tasolla turhauttavaa. Se vaikuttaa enimmäkseen urheilijoihin, Kolstad Claussen totesi.

– Se on tietenkin ikävää. Emme ole tottuneet siihen, että emme saa palkintorahoja. Euroopan cupissa on jonkun verran palkintorahoja, mutta myös tässä hänen rakentamassaan Presidents Cupissa. Se on todella ikävää, että emme saa rahoja, jotka meille oli luvattu, maailmanmestari Jeanette Hegg Duestad sanoi.

Molemmat urheilijat olivat paikalla tilaisuudessa, mutta he eivät ole nähneet mitään liittyen rahoihin. Hegg Duestadin mukaan rahat jäädytettiin pian puheenjohtajavaalin jälkeen. Presidents Cupia pidetään ampumaurheilun rahakkaimpana kilpailuna. 

Ampumaurheiluliiton mukaan norjalaisille olisi kuulunut vajaa 17 000 euron summa. Hegg Duestadin mukaan viidelle norjalaisurheilijalle jaettava summa on tätäkin suurempi, reilut 28 000 euroa.

Samanlainen tilanne koettiin aiemmin tänä vuonna Euroopan cupin kilpailussa Norjan Hamarissa. Venäjä oli aloittanut hyökkäyksensä Ukrainaan ja Norjan lajiliitto ei halunnut Lisiniä sekä pääsihteeri Alexander Ratneria paikalle. Lisin jäädytti palkintorahat ja kustannukset jäivät Norjan ampumaurheiluliiton maksettaviksi.

Norjan lajiliiton puheenjohtajan Björn Harald Vikin mukaan rahan alkuperän suhteen oli epäilyksiä ja norjalaiset olivat jo päättäneet, etteivät ottaisi venäläisten rahoja vastaan. 

– Hän on näyttänyt todellisen minänsä käyttäytymällään tavalla. Urheilu ei ole hänelle tärkeää, vaan vaikutusvallan näyttäminen ja hän tekee sitä rahoillaan, Vik sanoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *