Reimari: Leppä valloitti Swedish Cupin

Reimari: Leppä valloitti Swedish Cupin

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä  otti kautta-aikain ensimmäisen voittonsa Ruotsin Swedish Cupissa ammutussa 10m ilmakiväärikilpailussa. Pohjoismaiden suurimpaan ilma-asetapahtumaan osallistuu 385 urheilijaa seitsemästä maasta. Leppä on aiemmin ollut hopealla ja pronssilla, mutta ylsi nyt kultaan ammuttuaan ensin peruskilpailun ykköseksi hyvällä tuloksella 628.1.

– Ei helpolla mennyt tämäkään kisa. Ihmettelin, kunpuolessa välin kisaa Aleksi johti reilusti ja olin katso-massa muiden tuloksia, kun ukko oli yhtäkkiä takana ja sanoi, että nyt on saatava ruokaa. Kauhea nälkä oli iskenyt kesken kisan, naureskeli valmentaja Marko Leppä. Banaanin syötyään Ale meni jatkamaan kisaa ja ottiselvän voiton. Kakkoseksi peruskisassa ampui Ruotsin Erik Sahlin  tuloksella 626.4. Pohjois-Hämeen Ampujien Riku Koskela pääsi myös finaaliin ammuttuaan 623.6, jolla hän oli kuudes. Finaalissa Koskela oli myös kuudes Lepän edetessä kultaotteluun Ruotsin Marcus Madsenia vastaan jonka haminalainen löi 16 –10.

Kisan palkitut vas. Ruotsin Marcus Madsen, Leppä ja Australian Jack Rossiter. Kultaottelu käynnissä Ruotsin Marcus Madsenin ja Lepän välillä.

– Peruskisa lähti tänään tosi hyvin. Loppu oli vähän kankeaa. Finaali oli aika tasaisen hyvää. Ihan tyytyväi-nen päivään, kertoi Aleksi Leppä. Kisat olivat samalla Suomen Ampumaurheiluliiton EM-näyttökilpailut jotka jatkuvat vielä torstaina ja perjantaina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *