Tauno Lindströmille arvokas tunnustus

Tauno Lindströmille arvokas tunnustus

Vuonna 1918 perustettu Alfred Kordelinin Yleinen Edistys- ja Sivistysrahasto sr on yksi Suomen vanhimmista suomenkielisistä säätiöistä. Säätiön tarkoituksena on suomalaisen tieteen, kirjallisuuden, taiteen ja kansanvalistuksen edistäminen ja kannattaminen. Alfred Kordelinin säätiö on vuodesta 1920 yhtäjaksoisesti tukenut apurahoin ja palkinnoin suomalaista tiedettä, kirjallisuutta, taidetta ja kansanvalistusta.

Urheilun Tuki -rahaston palkinto ansioituneesta ja pitkäjänteisestä vapaaehtoisesta lasten ja nuorten parissa tehdystä valmennustyöstä, 2000€ myönnettiin Asikkalan Ampumaseuran nuorisovalmentaja Tauno Lindströmille. 82 vuotias Tane on virtaa täynnä oleva aktiivinen valmentaja, jonka ideoista ja ampumaurheilu -atteen palosta, ovat pääseet nauttimaan monet päijät-hämäläiset nuoret, mm Lauri, jota Lindström valmensi.

Lauri kertoi ESS:n haastattelussa 21.11.2019 seuraavasti: ”Seuratason harrastus muuttui astetta vakavammaksi, kun Lahden Ampumaseuran veteraaniampuja Tauno Lindström tuli mukaan ampumakoulun ohjaajaksi.  Aloimme treenata kaksi kertaa viikossa ja huomasin, että tulokset alkoivat paranemaan. Myös kisoista tuli menestystä, joka lisäsi motivaatiota. En olisi varmastikaan tässä, jos en olisi saanut onnistumisen kokemuksia heti alussa, Syrjä toteaa.

Eikä Lauri ole mielipidettään muuttanut. -Tanen tekemä pitkäaikainen työ olisi ansainnut tulla huomioiduksi jo aiemmin, niin kauan Tane on jaksanut. Tanesta kannattaa monen ottaa mallia.. Olen iloinen että Tane sai tämän huomioinosoituksen. Hän on kuin luotu tuohon nuorisotoimintaan, hän hoitaa kaiken siihen liittyvän, kertoi Espanjassa treenava Tanen kasvatti Lauri.

-Törmäsin Taneen ensimmäisen kerran vuosituhannen alussa, eläköitynyt Tane kävi paljon ampumassa Hälvälässä, kun olin siellä Urheilukoululaisten kanssa. Tiesin hänen myös olleen ennen Puolustusvoimien kivääriryhmän koutsinakin. Jotenkin koin, että Tane vierasti uutta tulijaa, mutta useiden keskusteluiden jälkeen, huomasimme puhuvamme asiosta niiden oikeilla nimillä. Yhteydenpitomme lisääntyi voimakkaasti, kun Lauri tuli yläkoululeiritykseen ja varsinkin, kun Lauri liittyi tiimiin, sanoi Marko ja jatkaa, että tiedän, että minullakin on virtaa, mutta Tanelle on sitä ennemmän kuin juuri avatussa Olkiluodossa. Tanelta ei ideat lopu. Hän modaa vanhuja kivääreitä uuteen uskoon ja tekee uskomattoman määrän tunteja ampumaurheilun eteen. Miettikää ikää, 82… ei uskoisi.

Kuva Padasjoen kunnan palkitsemistailaisuudesta 30.8.2022: Tauno Lindström (vas.), joka toimi Laurin ensimmäisenä valmentajana, on tehnyt erittäin hyvää nuorisotyötä Asikkalan Ampumaseurassa. Keskellä juhlakalu Lauri, vierellään valmentaja Marko. Kuva Risto Hannola.

Naurattaa Tanen usein puhelimessa oleva vähättelevä lopputoteamus: Mä teen täällä vähän pohjia, mulla on tässä pari lupaavaa tulossa sitten tiimiin…..

Leppa.fi tiimi onnittelee ikinuorta Tanea hienosta tunnustuksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *