inside the games: ISSF suostuu ottamaan takasin venäläiset ja valko-venäläiset puolueettomina.

inside the games: ISSF suostuu ottamaan takasin venäläiset ja valko-venäläiset puolueettomina.

Kansainvälinen ampumaurheiluliitto (ISSF) on ilmoittanut, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat saavat kilpailla sen tapahtumissa neutraalin lipun alla, mutta vain, jos se on sulkenut pois mahdolliset yhteydet armeijaan.

ISSF aikoo perustaa ad hoc -komission määrittämään heidän paluunsa ajankohdan, ja maailmanlaajuinen hallintoelin vaatii, että näiden kahden maan ampujien on noudatettava ”tiukkoja kelpoisuusehtoja”, jotta heidät voidaan ottaa takaisin.

ISSF:n toimeenpanevan komitean päätös tuli sen jälkeen, kun Kansainvälinen olympiakomitea (IOC) suositteli viime kuussa, että Venäjän ja Valko-Venäjän kilpailijat saisivat palata maailmanlaajuiselle urheilun näyttämölle yksittäisinä neutraaleina urheilijoina, kunhan tiettyjä ehtoja noudatetaan.

Tällaisia ​​ovat muun muassa se, että ei ole julkisesti tukenut Vladimir Putinin hyökkäystä Ukrainaan tai ei ole ollut sopimusta Venäjän tai Valko-Venäjän armeijan tai kansallisten turvallisuusvirastojen kanssa.

”Ensinnäkin ja ennen kaikkea toimeenpanevan komitean jäsenet toistivat rajattoman solidaarisuutensa Ukrainan kansaa ja Ukrainan ampumayhteisöä kohtaan, jonka tuska ja kärsimys ovat mielikuvituksen ulkopuolella”, ISSF:n lausunnossa todettiin.

ISSF sanoi tekevänsä yhteistyötä KOK:n ja ASOIF:n kanssa laatiakseen ”kelpoisuussäännöt, joissa määritellään riippumaton tarkistusprosessi, joka on tarpeen myös sen varmistamiseksi, että vain neutraalit urheilijat, joilla ei ole sopimusta Venäjän tai Valko-Venäjän armeijan tai kansallisen turvallisuusviraston kanssa, voidaan ottaa huomioon” ©Getty Kuvat

”Toimeenpanevan komitean jäsenet tukevat näin ollen täysin kaikkia KOK:n toimenpiteitä ja sanktioita Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoille ja toimihenkilöille.

”Samalla toimeenpaneva komitea tukee KOK:n mainitsemia argumentteja koskien ehdotettua urheilijoiden paluuta, jotka eivät ole millään tavalla osallisena sotaan.

”Toimeenpaneva komitea suostui perustamaan ad hoc -komission tutkimaan näiden urheilijoiden paluuta tiukkojen kelpoisuusehtojen mukaisesti.

”ISSF työskentelee tiiviissä yhteistyössä KOK:n ja ASOIF:n (Kansainvälisten kesäolympialiittojen liiton) kanssa vastaavien kelpoisuussääntöjen laatimiseksi ja määrittelee riippumattoman arviointiprosessin, joka on tarpeen myös sen varmistamiseksi, että vain puolueettomat urheilijat, joilla ei ole sopimusta Venäjän tai Valko-Venäjän sotilaallisten tai kansallisten turvallisuusvirastojen voidaan harkita.”

ISSF korosti myös Venäjän ja Valko-Venäjän kansallisten liittojen ”selkeän sitoumuksen” tarvetta ”yhteistyöhön prosessin kanssa toimittamalla tietoja urheilijoista, kun niitä pyydetään tarkistusprosessin aikana”.

Vladimir Lisin johti ISSF:ää neljä vuotta ennen kuin hävisi viime vuoden presidentinvaaleissa ©ISSF

Venäläiset ja valkovenäläiset ampujat eivät ole kilpailleet kansainvälisellä näyttämöllä sen jälkeen, kun ISSF kielsi heidät kaikista tapahtumistaan ​​viime vuoden maaliskuussa vastauksena Ukrainan hyökkäykseen.

Venäjältä riistettiin myös vuoden 2022 EM-kisojen ja tämän vuoden MM-kisojen isännöintioikeudet.

ISSF:ää johti venäläinen miljardööri Vladimir Lisin neljä vuotta ennen hänen vaalitappiotaan viime joulukuussa ja hävisi italialaiselle Luciano Rossille.

Lisin, jonka omaisuuden arvo on 25,4 miljardia dollaria (21,2 miljardia puntaa/24,6 miljardia euroa), oli kieltäytynyt luopumasta roolistaan ​​ISSF:n johtajina, vaikka jotkut maat vaativat häntä harkitsemaan asemaansa Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja hänen väitettyjen läheisten Putin yhteyksiensä jälkeen.

Lisinin omistama teräsyhtiö Novolipetsk oli liitetty Venäjän armeijan materiaalin toimittamiseen ja sitä käytettiin Ukrainan sodassa.

Ammunta on viimeisin olympialaji, joka noudattaa KOK:n suosituksia.

Muita ovat jousiammunta, miekkailu, moderni viisiottelu, rullalautailu, pöytätennis, taekwondo, triathlon ja paini, jotka ovat myös päättäneet sallia näiden kahden maan urheilijoiden palata.

Yleisurheilu, sulkapallo, koripallo, hevosurheilu, urheilukiipeily ja surffaus ovat päättäneet pitää voimassa venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistumiskiellonsa tapahtumiinsa.

Alkuperäinen uutinen:

https://www.insidethegames.biz/articles/1136368/issf-readmit-russians-belarusians

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *