Länsi-Savo: Ritva Karrin tähtäin oli kohdillaan – Mitalisaalis kasvoi taas kolmella

Julkaistu 16.8.2020 21:24

Ritva Karrin tähtäin oli kohdillaan – Mitalisaalis kasvoi taas kolmella

Joonas Kalliolle viikonloppu toi peräti kahdeksan SM-mitalia.

Ritva Karri jatkoi SM-mitaliputkeaan kahdella kultaisella ja yhdellä hopeisella mitalilla henkilökohtaisissa sarjoissa viikonloppuna Mikkelissä.

Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran Ritva Karri kasvatti mahtavaa Suomen mestaruuskisojen mitalisaalistaan Mikkelissä viikonloppuna käydyissä pistoolilajien SM-kisoissa.

Suomen maajoukkueampujan tilille tuli nyt kaksi henkilökohtaista kultaa ja yksi hopea.

Kisojen avauspäivänä voittamansa pistoolin 50 metrin hopean jatkeeksi Karri voitti lauantaina vakiopistoolin ja urheilupistoolin 25 metrin matkat. Vakiopistoolissa mestaruus oli Karrille jo yhdeksäs perättäinen ja urheilupistoolissa neljäs putkeen.

Lisäksi Karri ampui Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran miesten vakiopistoolijoukkueessa, joka sijoittui kolmanneksi.

Kultaa jo vuonna 1991

Ensimmäisen Suomen mestaruuden Karri, 60, voitti jo vuonna 1991 urheilupistoolissa vuonna 1987 alkaneella urallaan.

– Vähän yli 40 niitä on, henkilökohtaisia, laskeskeli Karri.

– Vain yhtenä vuonna olen jäänyt Suomen mestaruusmitalitta, muisteli Karri.

– Saldo oli hyvä nytkin, vaikkei ammunta parasta ollutkaan.

– Tosi vaikean kevään jälkeen on ollut vaikea saada kiinni ammunnasta, kertoi niin vakio- kuin urheilupistoolissa Suomen ennätyksiä hallussaan pitävä Karri.

– Täytyy niitä lahjoja kait olla. Nuorempana en ollut kova harjoittelemaan. Nyt harjoittelen kovemmin, totesi Karri.

Ennen Mikkelin SM-kisoja Karri oli ehtinyt ampua vain muutamissa kilpailuissa.

– Olemme kierrelleet ”Sussun” (Susanna Saksa) kanssa Pohjanmaan kisoja. Neljät on käyty. Kun ei ole ollut mitä tavoitella, on ollut pakkokin kilpailla.

– Siihenkin nähden nämä kisat menivät hyvin.

Ammunta parani kisan vanhetessa

Saldo oli hyvä nytkin, vaikkei ammunta parasta ollutkaan. — Ritva Karri

Mikkelissä Karri paransi ammuntaansa kilpailujen vanhetessa. Perjantain vakiopistoolin hopeatuloksen 515 hän sanoi olleen ihan ok.

Toisena kilpailupäivänä huolta tuottivat taulut. Kisat ammuttiin megalinkeihin.

– Ne ovat vaikeat minulle. Tiesin sen jo entuudestaan leireiltä, kertoi Karri.

– Peruskisa oli tosi vaikea. Pikaosa sujui jo paremmin, totesi Karri urheilupistoolin finaalin jälkeen.

Karri tähtäsi peruskilpailussa 570 pistettä ja piti ykkösasemansa finaalissa, jossa ammunta vain parani loppua kohden.

Finaalissa Karri löi Elina Silverin 25–21.

– Pelkäsin finaalia, kun en ollut varma ammunnastani, myönsi Karri ja kertoi seuraavana tavoitteenaan olevan kartuttaa SM-mitaliensa määrää Turussa joulukuussa ammuttavissa ilma-aseiden SM-kisoissa – sillä edellytyksellä, että ne voidaan järjestää.

– Se hyvä puoli tässä korona-ajassa on ollut, että olen ensimmäisen kerran voinut pitää lomaa neljä viikkoa. Aiemmin kesät ovat menneet ampumisen merkeissä.

Kallio putsasi palkintopöydän

Miesten puolella kovinta jälkeä teki Suomussalmen Urheiluampujien Joonas Kallio. Hän osallistui kaikkiin viiteen lajiin ja voitti kaksi mestaruutta, sijoittui kerran hopealle ja pronssille.

SM-kultaa Kallio tähtäsi 50 metrin pistoolissa tuloksella 540 yhden sisäkympin erolla sekä 25 metrin urheilupistoolissa lukemin 585.

Isopistoolissa Kallio sijoittui kakkoseksi ja vakiopistoolissa kolmanneksi.

Päätöspäivänä sunnuntaina Kallio tavoitteli vielä mitalia 25 metrin olympiapistoolissa onnistumatta. Lajin voitti Lehtimäen Ampujien Marko Talvitie (567), joka löi finaalissa Teijo Kimpimäen 21–19.

Henkilökohtaisten mitalien lisäksi Kallio oli voittamassa neljää Suomen mestaruutta seuransa riveissä.

Naisten tarkin olympiapistoolissa oli Olga Wolkoff tuloksella 522.