NCAA 2024: USA:n yliopistojen kiväärin mestaruuskilpailut Morgantown. Ennakko. Lauri varalla

NCAA 2024: USA:n yliopistojen kiväärin mestaruuskilpailut Morgantown. Ennakko. Lauri varalla

Kahdeksan yliopistoa on edennyt viimeiseeen vaiheeseen, kivääärin mestaruuskilpailuihin, jotka ammutaan perjantaina ja lauantaina Morgantownissa. Kisat järjestää WVU. Kisoihin on myytynä ennakoon yli 1000 pääsylippua ja koska paikalliset eivät osta ennakkoon, odotettaan kisoihin suurta katsojamäärää.

Kuva kisaradasta. PET harjoitukset käynnissä torstai-iltapäivästä.

Kukin yliopisto asettaa viisi urheilijaa ja nimeää yhden varamiehen, jotka ampuvat sekä 15m pienoiskiväärin 3×20 laukauksen kisan (lauantaina) ja 10m ilmakiväärin sunnuntaina. Molemmat kisat ammutaan kokonaisluvuilla. Lauantaina ammutaan niin, että erä 1 klo 16.15 Suomenaikaa, erä 2 19.00 ja Finaali klo 22.00. Sunnuntaina ensimmäinen erä alkaa 16.15, toinen 18.30. Finaali ammutaan 21.00 alkaen.

WVU:n joukkue on yksi kisojen ennakkosuosikseista. Miten kotikisat vaikuttaavt urheilijoihin, nähdään viimeistään sunnuntaina. WVU joukkueessa ampuvat: Molly McGhin, Mary Tucker, Gavin Barnick, Griffin Lake ja Matthiew Sanchez. Lauri valmistautuu kisajoukkeen mukana ja osallistuu, mikäli joku valituista ei osallistu. Laurin jääminen ulkopuolelle ei yllättänyt. -Lauri tuli opiskelemaan vasta kisakauden kynnyksellä. Vaikka Laurin ilmakiväärin tulostaso on noussut noin 5 pistettä, niin muut ovat paukuttaneet piekkaria paremmin. WVU:n valittu joukkue on niin kova, että siihen kiilaaminen olisi ollut yllätys, sanoo Marko.

Tottakai kisajoukkeen varamieheksi jääminen harmittaa Lauria. – Tietenkin harmittaa etten joukkueeseen päässyt, mutta toisaalta kertoo myös joukkueen kovasta tasosta. Meillä on nyt viisi kovanluokan tekijää viivalla ja uskon että he ottavat sen mikä joukkueelle kuuluu. Nyt alkaa keskittyminen kesän kisoihin ja harjoitukset jatkuu, kertoo Lauri.

-Tuolla takana mun pitäis olla, eikä sun kanssa täällä, virnuili Lauri.

One thought on “NCAA 2024: USA:n yliopistojen kiväärin mestaruuskilpailut Morgantown. Ennakko. Lauri varalla

  1. Hienoja juttuja Laurista ja harjoittelu- yms mahdollisuuksista rapakon takaa. Lisää tällaisia juttuja, on hyvää luettavaa ja mielenkiintoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *