Kautta-aikojen herra PISTOOLI nro 1. Ragnar Skanåker 90 vuotta

Kautta-aikojen herra PISTOOLI nro 1. Ragnar Skanåker 90 vuotta

Ragnar Skanåker. Kuva Wikipedia

Kaikkien aikojen paras pistolliampuja Ruotsin Ragnar Skanåker täyttää tänään 90- vuotta. 10m ja varsinkin 50m pistoolien taitaja on edustanut Ruotsia seitsemissä olympialaisissa vuosina 1972- 1996. Skanåker voitti olympiakultaa heti Mücnenissä 1972 tuloksella 567 ja kahdesta hopeaa 1984 ja 1988. Pronssia ruotsalainen voitti Barcelonassa 1992. Maailmanmestaruuksia on kertynyt kolme, kuten myös miuta MM-mitaleita.

Kansainvälien olympiakomitea osoitti Skanåkerille henkilökohtaisen villin kortin Ateenan olympialaisiin 2004, mutta Ruorisn olympiakomitea ei jätti hänet valitsematta, vaikka Skanåker oli vielä silloinkin kovassa kunnossa.

Vuonna 2014 Skanåker julkaksi elämänkertansa yhdeksät olympiakisat, melkein, antaen ymmärtää mitä mieltä valitsemattajättämisestä oli.

Saksalainen pistoolivalmentaja Owe Knapp toteutti hienon hankkeen. Hän pyysi kaikkia Skanåkerin tuntevia ampumaurheiluihmisiä tekemään lyhyen vidotervehdyksen paivänsankarille. Uwe keräsi aineiston ja lähetti ne Ruotsiin.

-Olen ensimmäisen kerran ampunut Skanokerin kanssa kisaa vuonna 2000 tai 2001. Ammuimme Boråsisssa Janssonin Kaitsun kanssa. Pataan tuli vaparilla vaikka ukko oli jo 70 ja minä 35-36v. Heh heh… Svedish Cupissa Ragnaria on näkynyt vuosittain ampumassa veteraanisarjassa ilmapistoolilla. Kävin kerran antamassa hänelle varoituksen, kun ruotsalaistuomarit eivät uskaltaneet. ”Rankku” veteli farkuissa ja oli hiton pahoillaan, kun ei muistanut, et nää oli kv-kisat, muisteli Marko.

Marko Skanåkerillne lähetetetty videotervehdys

One thought on “Kautta-aikojen herra PISTOOLI nro 1. Ragnar Skanåker 90 vuotta

  1. Hienoa Marko. Mainio ajatus Owelta! Hitsi kun olisin tiennyt, olisin järkännyt videon Sepoltakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *