Sportti.com: Kova väite olympiakisojen kultamitalistista: kuuluu terroristijärjestöön

Sportti.com: Kova väite olympiakisojen kultamitalistista: kuuluu terroristijärjestöön

Ihmisoikeusjärjestö United for Navid on esittänyt kovan väitteen tiedotteessaan. Sen mukaan Tokiossa olympiakultaa voittanut iranilainen pistooliampuja Javad Foroughi, 41, kuuluu terroristijärjestöön.

United for Navid vaatii nyt kansanvälisen olympiakomitea KOK:n käynnistämään välittömän tutkinnan Faroughista. United for Navid vaatii myös, että KOK ottaa kultamitalin pois Foroughilta ainakin tutkinnan ajaksi. Foroughi saavutti kultaa lauantaina 10 metrin pistooliammunnassa.

Muun muassa saksalaislehti Bild on uutisoinut Foroughin olevan Iranin vallankumouskaartin pitkäaikainen jäsen. Iranin vallankumouskaarti on julistettu terrorijärjestöksi Yhdysvaltojen taholta.

United for Navidin tiedotteen mukaan Iraninin vallankumouskaarti on tappanut iranilaisten ihmisten ja mielenosoittajien lisäksi viattomia ihmisiä Syyriassa, Irakin ja Libanonissa.

Asiasta Suomessa ensimmäisenä uutisoi MTV Urheilu.

Linkki MTV:n juttuun: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/olympiavoittajan-vaitetaan-kuuluvan-terroristijarjestoon-tokion-kisojen-ymparilla-kuohuu/8201758#gs.7pghve

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *