Kymen Sanomat: Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä ampui MM-hopeaa sadekelissä Kairossa – ”Polvella tuli vettä niin rajusti, että oli vaikea nähdä taulua”

Kymen Sanomat: Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä ampui MM-hopeaa sadekelissä Kairossa – ”Polvella tuli vettä niin rajusti, että oli vaikea nähdä taulua”

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä ampui MM-hopeaa sadekelissä Kairossa – ”Polvella tuli vettä niin rajusti, että oli vaikea nähdä taulua”

300 metrin kiväärin 3×20 laukauksen mitalikolmikko: Aleksi Leppä (vas.), Emilien Chassat ja Istvan Peni. SEBASIAN LÅNGSTRÖM

Neljä vuotta sitten Etelä-Koreassa ampumamatot lentelivät kesken kisan. Tällä kertaa Kairossa ampumaradan kattorakenne antoi periksi rankkasateessa.

Pekka Kimpanpää

Tänään 14:19 | Päivitetty tänään 18:57

Pekka Kimpanpää

Haminalainen kivääriampuja Aleksi Leppä saavutti MM-hopeaa 300 metrin kiväärin 3×20 laukauksen kilpailussa Kairossa Egyptissä.

Mitali on Lepälle ensimmäinen näissä kisoissa. Aiemmin Leppä on voittanut MM-tasolla kaksi henkilökohtaista kultaa. Mestaruudet tulivat neljä vuotta sitten Etelä-Koreassa, jossa ampumamatot lentelivät kesken kisan navakassa tuulessa.

Kairossa kisapaikalla oli toisenlainen haaste. Ampumaradan takana oleva kattorakenne romahti rankkasateen voimasta. Kisa pystyttiin kuitenkin viemään läpi.

– Polvella tuli vettä niin rajusti, että oli vaikea nähdä taulua. Makuu oli hyvää, sade loppui ja pystyi ampumaan hyvällä rytmillä. Pystyllä taistelin hyviä laukauksia.

– En olisi parempaan pystynyt. Oli 60 hyvää laukausta ja se riitti hopeaan. Olen tyytyväinen omaan ampumiseen, Aleksi Leppä kertoi Leppa.fi-sivuston tiedotteessa.

”Kokonaisuudessaan hyvä päivä”

Lepän tulos 590 on samalla uusi Suomen ennätys. Edellinenkin ennätys 588 oli Lepän nimissä.

Maailmanmestariksi ampui Ranskan Emilien Chassat tuloksella 592. Pronssia otti Unkarin Istvan Peni tuloksella 589.

Muista suomalaisista Sebastian Långström oli 11:s (584) ja Juho Autio 26:s (571).

Samalla ammuttiin joukkuekilpailu. Peruskilpailun kolmonen Suomi ja nelonen Itävalta menivät pronssimitaliotteluun, jossa Itävalta oli parempi pistein 17–9. Joukkuekilpailun kultaa voitti Ranska.

– Vapaakiväärissä ammuin niin hyvin kuin tänään pystyin. Oli todella hyvää tekemistä, ja olin erittäin tyytyväinen MM-hopeaan! Voittaja ampui vaan paremmin eli hattu pois päästä. Joukkuekisakin meni omalta kohdaltani hyvin. Joten kokonaisuudessaan hyvä päivä, Leppä kommentoi Ampumaurheiluliiton nettisivuilla.

Vakiokiväärin avoimesta kilpailusta 8:s sija

Aiemmin tiistaina käytiin 300 metrin vakiokiväärin avoin kilpailu, jossa oli mukana miehiä ja naisia. Leppä oli kahdeksas tuloksella 584. Mitalisija jäi kahden pisteen päähän. Mestaruuden vei Tanskan Steffen Olsen tuloksella 591.

– Vakio oli ihan hyvää ampumista. Oli todella paljon hyviä laukauksia mutta ei osunut tarpeeksi keskelle. Hyvä veto, mutta muutama huono laukaus, Leppä kommentoi tiedotteessa.

Vakiokiväärissä Autio oli 23:s (574) ja Långström 25:s (572).

MM-kisat jatkuvat keskiviikkona ja suomalaisittain päätöspäivä on torstaina. Aleksi Lepän ohjelmassa on vielä 300 metrin kiväärin makuuammunta ja 300 metrin kiväärin parikilpailu.

300 metrin kiväärilajeissa ei ole jaossa olympiapaikkoja.

Aleksi Leppä. Arkistokuva. JUKKA LEHTORANTA

Puolan pettymyksestä MM-hopeaan

MM-hopea varmasti maistuu haminalaiselle syyskuun EM-kisoissa koetun hihnasekoilun jälkeen. Puolan EM-kisoissa Leppä selviytyi 50 metrin 3×20 laukauksen loppukilpailuun. Kisa jäi kuitenkin ampumatta, koska tuomariston mukaan Lepän käyttämä hihna oli sääntöjen vastainen. Leppä olisi hylätty, jos hän olisi ampunut kilpailussa.

Kummalliseksi asian tekee se, että Leppä ehti ampua karsinnan samalla hihnalla. Kaiken huipuksi tuomaristo antoi myöhemmin Suomen joukkueelle luvan käyttää hihnaa, jonka se oli aiemmin tulkinnut laittomaksi.

Puolan tapahtumien jälkeen valmentaja-isä Marko Leppä päätti vetäytyä sivuun kansainvälisistä tuomaritehtävistä. Leppä ehti tuomaroida kansainvälisillä areenoilla noin 20 vuotta.

Uutista päivitetty kello 18.55: tekstiä päivitetty kauttaaltaan, lisätty toinen kuva

Kuka?

Aleksi Leppä

s. 2.9.1994

Laji: Kivääriampuja

Seura: Haminan Ampumaseura

Saavutuksia aikuisten kv-kisoissa:

2 MM-kultaa 2018

1 MM-hopea 2022

2 MM-hopeaa sotilaiden MM-kisoista 2018 ja 2019

1 EM-pronssi parikilpailusta 2021

3:s sija maailmancupissa 2022

4:s sija maailmancupissa 2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *