Reimari: Aleksi laukoi MM-hopealle

Reimari: Aleksi laukoi MM-hopealle

Aleksi laukoi MM-hopealle

25.10.2022  |  Jorma Haapamäki

300m kiväärin 3×20 laukauksen mitalikolmikko, Aleksi Leppä vasemmalla.

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä nappasi hopeamitalin 300m kiväärin 3×20 laukauksen kisassa MM-kisassa Kairossa.  Leppä näytti, että pärjää normaalia haastavammissa olosuhteissa. Kun hän voitti kaksi MM-kultaa neljä vuotta sitten Koreassa, rajussa tuulessa ampumamatot lentelivät kesken kisan.

Kairossa vuorostaan satoi niin, että 300m radan takana olevan ampumaradan katto tuli sisään.

Leppä onnistui vapaakiväärillä hyvin. Ensin polvelta hyvät sarjat, reilusti sisäkymppejä, mutta myös muutama ysi kaukana. Kolme pois kummaltakin sarjalta. Maakuutyöskentely oli lähes täydellistä. Kaikki osumat kympeissä, joista 13 sisäkymppiä.

Pystyammunta oli lähes makuun toistoa. Ensimmäiseltä sarjalta vain yksi pois ja toisen sarjan kaksi ysiä olivat juuri ja juuri ulkona.

Kisan voitti Ranskan Emilien Chassat ammuttuaan kaksi pistettä Aleksia enemmän. Pronssia voittanut Unkarin Istvan Peni jäi Aleksista pisteen. Suomen Sebastian Långström ampui myös hyvin, ollen kymmenes tuloksella 584. Juho Autio oli 26:s.

– Vaikea keli tänään. Polvella tuli vettä niin rajusti että oli vaikea nähä taulua. Makuu oli hyvää, sade loppui ja pystyi ampumaan hyvällä rytmillä, kertoi Aleksi.

– Pystyllä taistelin hyviä laukauksia. Tänään en olisi parempaan pystynyt. Oli 60 hyvää laukausta ja se riitti hopeaan. Olen tyytyväinen omaan ampumiseen, kertoi tuore mitalisti.

300m:n vakiokiväärin voitti kisan nopeasti ampunut Tanskan Steffen Olsen  ylivoimaisesti tuloksella 591. Leppä sinnitteli mitalisijoilla aina 55 laukaukseen asti, mutta sitten ammuttu seiska romutti mitalihaaveet.

Haminalaisen tulos oli 584 ja sijoitus kahdeksas, kaksi pistettä hopeasta. Kisan kakkonen oli Norjan Simon Claussen tuloksella 586. Samalla tuloksella pronssia otti USA:n Timothy Sherry. – Vakio oli tänään ihan hyvää ampumista. Oli todella paljon hyviä laukauksia, mutta ei osunut tarpeeksi keskelle. Hyvä veto, mutta muutama huono laukaus, kertoi Aleksi.

Suomen Juho Autio oli vakiokiväärissä 23:s ja Sebastian Långström 25:s.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *