Länsi-Savo: Essi Heiskanen on Etelä-Savon vuoden urheilija – Lue, keitä muita palkittiin urheilugaalassa

Länsi-Savo: Essi Heiskanen on Etelä-Savon vuoden urheilija – Lue, keitä muita palkittiin urheilugaalassa

Essi Heiskanen on Etelä-Savon vuoden urheilija – Lue, keitä muita palkittiin urheilugaalassa

Pieksämäen Seudun Ampujien Essi Heiskanen palkittiin Etelä-Savon vuoden urheilijana. ARJA REINIKAINEN

Etelä-Savon urheilugaalaa vietettiin Pieksämäen Veturitalleilla lauantai-iltana.

Hanna Knaappila

Eilen 23:30

Hanna Knaappila

Etelä-Savon vuoden 2022 urheilijaksi on valittu pieksämäkeläinen ampuja Essi Heiskanen. 21-vuotias Heiskanen voitti viime vuonna tyttöjen ilmakiväärin joukkuekisan MM-pronssin sekä tyttöjen sarjan PM-kultaa ilmakiväärin henkilökohtaisesta kilpailusta.

Nuorten EM-kisoissa hän oli pienoiskiväärin makuukisassa 12. sijalla. Nuorten SM-kisoissa Heiskanen hankki kultaa makuuammusta sekä asentokilpailusta. Aikuisten SM-kisoista hän sai myös kultaa asentokilpailuista.

Aikuisten sarjaan Heiskanen siirtyy luottavaisin mielin.

– Ensi kaudella kilpailu kovenee ja haastajia on enemmän. Pärjään jo nyt hyvin naisten sarjoissa, joten ihan hyvillä mielin odotan ensi kautta, toteaa Heiskanen Länsi-Savon haastattelussa, jonka voi lukea täältä.

Pieksämäellä lauantaina vietetyssä gaalassa palkittiin vuoden urheilijan lisäksi runsas määrä urheilutoimijoita Etelä-Savon alueella. Juttuun on listattu palkinnon saajat perusteluineen.

Sykähdyttävin urheiluhetki

Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki oli marraskuussa Pieksämäen veturitorilla käydyt crossfit-kilpailut Pieksäjäiset.

Kilpailuun tuli joukkueita ympäri Suomen ja kisoissa oli huipputunnelma. Pieksäjäiset sai eniten ääniä Etelä-Savon liikunnan yleisöäänestyksessä.

Vantaalaisen Tehtaan Kone -joukkueen Jenni Ketola ja Joonas Pakkanen tekevät maastavetoja viime vuoden Pieksäjäisissä. JARI ASIKAINEN

Vuoden nuori urheilija

Vuoden nuoreksi urheilijaksi valittiin Savonlinnan Rientoa edustava Arttu Härkönen, joka voitti 19-vuotiaiden PM-kisoissa sekä SM-kisoissa hopeaa. Kalevan Kisoissa hänen sijoituksensa oli 11:s.

Vuoden seura

120-vuotisjuhlavuottaan viettänyt Mikkelin Kilpa-Veikot valittiin vuoden seuraksi. MiKV järjesti viime vuonna koululiikuntaliiton SM-maastokisat sekä järjesti maksuttomia perheliikuntalauantai-tapahtumia syksyllä. Seuran nuorten urheilijat keräsivät menestystä kestävyysjuoksuissa.

Mikkelin Jukurit oli vuoden joukkue ja Olli Jokinen vuoden valmentaja Etelä-Savossa. TARU HOKKANEN

Vuoden joukkue

Jääkiekon Liigan runkosarjassa toiseksi sijoittunut sekä historiansa ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin yltänyt Mikkelin Jukurit valittiin vuoden joukkueeksi. Jukurit pelasi myös historiansa ensimmäistä kertaa jääkiekon Mestarien liigassa sijoittuen kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon.

Vuoden valmentaja

Vuoden valmentajaksi valittiin Mikkelin Jukurien valmentaja Olli Jokinen, joka luotsasi Liigan tulokaskaudellaan Jukurit historiallisiin saavutuksiin. Jokinen palkittiin viime kauden jälkeen myös Kalevi Numminen -palkinnolla Liigan parhaana valmentajana.

Jenni Rytkönen harjoittelee Mikkelin Ampujien areenalla Karkialammella. TARU HOKKANEN

Vuoden vammaisurheilija

Vuoden vammaisurheilija on mikkeliläinen Jenni Rytkönen, joka ampui kuurojen olympialaisissa Brasilian Caxias do Sulissa. Rytkönen saavutti seitsemännen sijan urheilupistoolissa ja ilmapistoolissa sijoitus oli 12:s.

Vuoden Urheiluteko

Vuoden urheiluteko -palkinnon sai Mikkelin Hiihtäjät ampumahiihdon SM-kilpailun järjestämisestä viime vuoden poikkeusoloissa. Kiristyneen turvallisuustilanteen vuoksi varuskunnanalueella rata-alueella olleista rajoitteista huolimatta saatiin järjestettyä kilpailut hienosti läpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *