IL: Ampujien todella kireä Venäjä-linjaus romukoppaan

IL: Ampujien todella kireä Venäjä-linjaus romukoppaan

Ampujien todella kireä Venäjä-linjaus romukoppaan

Suomen Ampumaurheiluliitto ymmärtää, jos suomalaisurheilija ei halua osallistua venäläisten kanssa samoihin kilpailuihin.

Venäläiset ampumaurheilijat kilpailevat kesän olympialaisissa neutraaleina. Kuvituskuva. EPA / AOP

Tekijän kuva

Sami Ikonen

Tänään klo 14:16

Suomen Ampumaurheiluliitto (SAL) on torstaina pitämässään kokouksessaan päättänyt muuttaa venäläis- ja valkovenäläisurheilijoita koskevaa tiukkaa linjaustaan.

Jatkossa SAL hyväksyy, että suomalaiset ampumaurheilijat osallistuvat samoihin kisoihin neutraaleina kilpailevien venäläisten ja valkovenäläisten kanssa.

Liiton tarkoituksena on turvata suomalaisten ampumaurheilijoiden osallistuminen kansainvälisiin kisoihin. Lisäksi SAL lupaa selvittää muilta kansainvälisiltä liitoilta, miten ne varmistavat kilpailuissaan venäläis- ja valkovenäläisurheilijoiden osallistumisehtojen täyttymisen.

SAL:n päätös on voimassa toistaiseksi.

Lajiliitto kertoo tiedotteessaan, että ampumaurheilijalla on oikeus kieltäytyä kilpailemasta venäläisiä ja valkovenäläisiä vastaan menettämättä liiton tukea.

Liiton kanta muuttui merkittävästi edellisestä. Viime vuoden elokuussa SAL:n puheenjohtaja Vesa Nissinen painotti, että SAL oli ensimmäisiä lajiliittoja, jotka kieltäytyivät kilpailemasta venäläisten kanssa.

SAL halusi myös järjestää luottamusäänestyksen Euroopan ampumaurheiluliiton (ESC) puheenjohtajasta Alexander Ratnerista, jolla on venäläistaustaa. Äänestystä ei koskaan järjestetty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *