Keskisuomalainen: Pistooliampuja Tapio Paappanen on kuollut

Keskisuomalainen: Pistooliampuja Tapio Paappanen on kuollut

Tapio Paappanen on kuollut

Tasavallan presidentti myönsi sotakamreerin arvonimen Tapio Paappaselle monipuolisista toiminnasta maanpuolustuksen hyväksi. Paappanen otti vastaan arvonimen Kahvila Vilhelmissä Jyväskylässä 18.6.2021. Pertti Perämäki

Pertti Perämäki

Eilen 21:57

Pertti Perämäki

Pitkän linjan kokoomuslainen kunnallisvaikuttaja, tietokirjailija, päätoimittaja ja monipuolinen urheilumies Tapio Paappanen on kuollut. Keuruulainen majuri evp., sotahistorioitsija ja sotakamreeri oli kuollessaan 67-vuotias. Hän menehtyi torstaina lyhytaikaisen sairauden jälkeen.

Paappanen teki työuran Keski-Suomen Pioneeripataljoonassa Keuruulla. Aktiiviuransa jälkeen hän toimi Keski-Suomen Maanpuolustaja -lehden päätoimittajana sekä Keski-Suomen reserviläispiirin toiminnanjohtajana. Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Paappaselle sotakamreerin arvonimen vuonna 2021.

Paappanen loi uraa uurtavaa maanpuolustustyötä myös lukiolaisten parissa. Hän veti 18 vuoden ajan suosittua toista maailmansotaa käsittelevää historiankurssia Keuruun lukiolaisille. Kurssiin liittyi Paappasen kokoama oppikirja Suomen kohtalonhetkiä 1917-1945, Suomen selviytyminen itsenäisyytemme murrosvuosista. Kurssilaiset kävivät Venäjällä aidoilla taistelupaikoilla, kunnes korona ja sittemmin sota Ukrainassa päättivät käynnit. Kurssitoiminta ehti laajentua Jyväskylään, Laukaaseen ja Muurameen vuonna 2020.

Paappanen harrasti vapaa-aikanaan tennistä ja menestyi myös ampumaurheilussa.

Leppa.fi lisäys:

Tapio Paappanen osallistui vielä viime syksynä Sotilaiden suomenmestaruuskilpiluihin Hälvälässä.

– Kilpailin usein Tapsan kanssa 90-luvulla. Varsinkin vapaapistoolissa Tapsa löytyi usein rivistä. Aina hyväntuulinen Tapsa oli kiva kisakummani, jonka kyydissä siirryin SotilasSM-kisoista Jyväskylään SM-kisoihin ja kuuntelin Tapsan juttuja, muistelee Marko. En olisi arvannut, kun syksyllä Hälvälässä juteltiin, että se jäisi meidän viimeiseksi, muistelee Marko.

Leppa.fi tiimi ottaa osaa omaisten suruun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *