Vihdin Uutiset: Vihtiläinen Tuulevi Suomus ampui nuorten SM-​kultaa – viimeinen juniorikisa

Vih­ti­läi­nen Tuu­le­vi Suo­mus ampui nuor­ten SM-​kultaa – vii­mei­nen ju­nio­ri­ki­sa

Tuulevi Suomus juhli nuorten SM-kultaa viikonvaihteessa. Vihtiläinen siirtyy kisaamaan vain aikuisten sarjassa. Arkistokuva. NINA PALOHEIMO

Suomen kärkeen tähdännyt vihtiläisurheilija siirtyy kisaamaan aikuisten sarjaan.

Nina Paloheimo

Eilen 18:00

AMPUMAURHEILU

Vihdin Ampumaseuraa edustava Tuulevi Suomus ampui viimeisen junioreiden SM-kisansa ilmakiväärissä ja juhli Turussa Suomen mestaruutta.

Suomus kilpaili viikonvaihteessa Turussa käydyissä 10 metrin ilma-aseiden aikuisten ja nuorten SM-kilpailuissa.

Tuulevi on kehittynyt aimo harppauksen parin viimeisen vuoden aikana.valmentaja Marko Leppä

Flunssasta toipuva vihtiläinen ampui lauantaina naisten sarjassa kuudenneksi.

Sunnuntaina naisten alle 20-vuotiaiden sarjan peruskisassa Suomus sijoittui toiseksi tuloksella 622,2. Peruskisan voitti espoolainen Alexandra Rosenlew.

– Kipeä olo vaivasi. Peruskisassa oli ongelmia, kasa vaelsi ja tuli paljon huonoja kymppejä. Tsemppasin kuitenkin koko kisan ajan enkä luovuttanut. Olen ihan tyytyväinen tulokseen olosuhteet huomioon ottaen, kertoi Suomus Leppä.fi -tiimin tiedotteessa.

Peruskisan jälkeen ammutussa finaalissa Suomuksella kulki huomattavasti paremmin. Hän johti kisaa lähes koko finaalin ajan ja voitti lopulta tuloksella 248.2. SM-kulta tuli lopulta melko ylivoimaisella 5,7 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Simpeleen Hahloa edustaneeseen Sonja Nenoseen.

– Finaali meni tänään aika nappiin. Paljon jännitti ihan ensimmäisistä laukauksista asti ja loppua kohden vaan paheni. Pystyin kumminkin pitämään perustason eikä lipsunut 9.9 kauemmaksi. Nyt on iloinen fiilis ja Suomen mestaruuteen on hyvä päättää viimeiset ilmakiväärin SM-kisat junnuissa, sanoi Suomus.

Suomuksen valmentaja Marko Leppä oli tyytyväinen suojattinsa otteisiin. Lepän mukaan vihtiläisen kehityskulku on ollut varsin positiivista.

– Tuulevi on kehittynyt aimo harppauksen parin viimeisen vuoden aikana. Tehostettu valmennustoiminta ja hyvin organisoitu maajoukkueleiritys ovat lisänneet itseluottamusta ja kehitys on ollut nopeaa, totesi Suomuksen valmentaja Marko Leppä tiedotteessa.