Seutu4: Asikkalan kunnon kuntalaiseksi valittiin ampumaseuran konkari

Seutu4: Asikkalan kunnon kuntalaiseksi valittiin ampumaseuran konkari

Asikkalan kunnon kuntalaiseksi valittiin ampumaseuran konkari

Vuoden urheilija Ali Tommola, kunnon kuntalainen Vilho Laakso ja vuoden junnu Veronica Nurminen vastaanottivat palkinnot tiistaina. Antti Hartikainen
  • Katso isompi kuva Palkintoja oli vastaanottamassa iso joukko asikkalalaisia urheilijoita. Ryhmä kasvaa vielä ensi tiistaina, kun kunta palkitsee Asikkalan Taidon menestyneitä urheilijoita. Antti Hartikainen

Tiistaina palkittiin viime vuonna menestyneitä asikkalalaisia urheilijoita.

Antti Hartikainen

Eilen 8:00

Antti Hartikainen

Asikkalan kunta palkitsi tiistaina vuoden 2023 kunnon kuntalaisen, urheilijan, junnun ja valmentajan sekä ison joukon menestyneitä urheilijoita.

Kunnan hyvinvointilautakunta valitsi vuoden 2023 kunnon kuntalaiseksi Asikkalan Ampumaseuran pitkäaikaisen puheenjohtajan Vilho Laakson.

– Pidän palkitsemistilaisuutta hienona eleenä kunnan taholta. Se on näille nuorille menestyjille kannustavaa, että heitä muistetaan vuosittain. Tietysti ampumaseuran puheenjohtajana oli ilo kuunnella tänään tätä joukkoa, eli on runsaasti tullut menestystä viime vuosina, Laakso kiitteli.

Laakso on toiminut Asikkalan Ampumaseuran sihteerinä 1982–1983 ja tämän jälkeen puheenjohtajana vuodesta 1984 lähtien. Laakso toimii seurassa myös ampuma-aselain vaatimana ampuma-asekouluttajana.

Laakson rooli seuratoiminnassa on hyvin monipuolinen.

”Seuraväen puheissa korostuu Vilhon toimiminen seuran moottorina sekä organisaattorina. Vilho on mukana ampumakouluissa kouluttajana ja ohjaajana sekä mukana kilpailuissa kuljettajan, huoltajan ja valmentajan roolissa. Vilho on omalla vuosikymmeniä kestäneellä vapaaehtoistoiminnalla mahdollistanut lasten ja nuorten osallistumisen laadukkaaseen ja yhteisölliseen harrastustoimintaan”, hyvinvointilautakunta perusteli valintaa.

Vuonna 1964 perustetulla Asikkalan Ampumaseuralla on noin 240 jäsentä.

Pidän palkitsemistilaisuutta hienona eleenä.Vilho Laakso

– Kun aloitin seurassa puheenjohtajana, niin jäsenet mahtuivat yhdelle a4-arkille, eli jäseniä oli noin 40–50. Kyllähän siitä kasvua on ollut. Nuorisotoiminta on tuonut tänä päivänä eniten jäseniä, Laakso kertoi.

– Nyt tuntuu siltä, että suoritustilat rupeavat olemaan kohdillaan. Iloahan on tuonut tietysti se, että kohentuneiden suorituspaikkojen myötä on alkanut tulla menestystä seuralle urheilullisesti.

Hyvinvointilautakunta on vuosittain palkinnut paikallista liikunta- tai hyvinvointitoimintaa vahvasti tukeneita henkilöitä tai yhteisöjä nimittämällä heidät Asikkalan kunnon kuntalaisiksi.

Vuoden urheilijaksi hyvinvointilautakunta valitsi Asikkalan Ampumaseuraa edustavan Ali Tommolan. Tommolan korkein saavutus vuoden aikana oli SM-pronssi olympiapistoolissa miesten yleisessä sarjassa. Ampuja saavutti yhteensä 13 SM-mitalia viime vuonna.

Tommola on saavuttanut menestystä erityisesti olympiapistoolissa ja ilmaolympiapistoolissa.

– Ne ovat nopeaa ammuntaa, se soveltuu minulle, vuodesta 1992 pistoolilajeissa kilpaillut Tommola kertoi tiistaina.

Vuoden urheilijaksi valitaan urheilullisen menestyksen mukaan paras urheilija tai joukkue. Vuoden urheilijan tulee olla kirjoilla Asikkalassa ja edustaa asikkalalaista tai ulkopaikkakuntalaista seuraa.

Vuoden 2023 junnuksi valittiin Asikkalan seudun kilparatsastajia edustava 15-vuotias Veronica Nurminen.

Hän voitti hopeaa kenttäratsastuksen junioreiden SM-kisoissa hevosellaan Travenort’s Ida-Maria. Hän oli myös Hämeen alueen paras juniori sekä este- että kenttäratsastuksessa.

Nurminen saavutti este- ja kenttäratsastuskilpailuissa 13 sijoitusta kansallisissa kilpailuissa ja 25 sijoitusta aluetason kilpailuissa hevosillaan Travenort’s Ida-Maria ja Foriola-Fortunate.

Kaksi kansallisen tason sijoituksista Veronica sai ensimmäisellä ulkomaan kisamatkallaan Tanskassa.

“Veronica toimii leiri- ja tuntiavustajana perheensä omistamassa ratsastuskoulussa. Näin myös ratsastuskoulussa harrastuksen vasta aloittaneet ja vähemmän ratsastaneet saavat apua ystävälliseltä ja kokeneelta juniorikilparatsastajalta”, hyvinvointilautakunta perusteli valintaa.

Vuoden valmentajaksi valittiin Mika Virkkunen. Hän toimii Asikkalan Raikkaan karatevalmentajana, Lahden Karaten päävalmentajana sekä Suomen Karateliiton päävalmentajana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *