ISSF hyväksynyt uudet säännöt. Voimaan 1.1.2018

ISSF hyväksynyt uudet säännöt. Voimaan 1.1.2018

ISSF: n hallintoneuvosto on juuri hyväksynyt säännönmuutokset, jotka tulevat voimaan 1.1.2018. ISSF: n virallinen sääntökirja 01/2018 versio ohjaa kaikkia ISSF-mestaruuskilpailuja 2018.

Säännön muutokset sisältävät teknisiä sääntöjä uusille Mixed Team -tapahtumille, joita tarvitaan Kansainvälisen olympiakomitean (IOC) päätösten tekemiseen Tokyo 2020 -tapahtumaa koskevassa Olympic Shooting -ohjelmassa. Tärkeä sääntömuutos, jonka neuvosto on hyväksynyt, on naisten ampumien laukausten määrä, jotka ovat nyt samat kuin miesten kilpailuissa. Tämä päätös heijastaa ISSF: n sitoutumista sukupuolten tasa-arvoa urheilussa koskevan IOC Agenda 2020 -tavoitteeseen. Säännön muutokset sisältävät myös monia pieniä muutoksia, joilla ratkaistaan ​​tulkkausongelmia tai käsitellään ISSF: n sääntöihin liittyviä kysymyksiä.

ISSF: n viralliset säännöt, säännöt ja säännöt, toinen painos 01/2018 voidaan ladata ISSF: n verkkosivuilta osoitteesta http://www.issf-sports.org/theissf/rules.ashx.

Tässä on  yhteenveto joistain tärkeistä muutoksista:

10m Air Rifle ja 10m Air Pistol Mixed Team Rules.

Yleisiin teknisiin sääntöihin lisättiin uusi 6.18 kohta teknisten sääntöjen toteuttamiseksi näille tapahtumille. Kansallisten liittojen on sallittua lähettää korkeintaan kaksi ryhmää Mixet Team kisaan, joista molempiin osallistuu yksi mies urheilija ja yksi naisurheilija. Karsintajaksossa kukin joukkueen jäsen ampuu 40 laukausta 50 minuutissa. Viisi parasta joukkuetta etenee finaaliin. Finaali alkaa jokaisen joukkueen jäsenen ampuessa kolme 5-laukauksen sarjaa. Finaali jatkuu yksittäislaukauksilla. Sekä 5-sarjan että yhden laukauksen aikana joukkueen jäsenten on ammuttava vuorotellen. Eliminoinnit alavat sen jälkeen, kun molemmat joukkueen jäsenet ovat ampuneet 17, 19 ja 21 laukausta. Jäljelle jäävät kaksi joukkuetta ja finaalia jatketaan jatketaan, kunnes jokainen tiimin jäsen on ammuttanut 24 laukausta ja kulta- ja hopeamitalin voittajat ovat selvillä. Yksityiskohtaiset säännöt julkaistaan ​​sääntökirjassa.


Yhtä monta laukausta naisille ja miehille.

1. tammikuuta 2018 lähtien kaikissa ampuma-tapahtumissa on miehillä ja naisille sama laukausmäärä. Uusien sääntöjen mukaan:


• Naisten 10m kivääri ja 10m pistooli -kilpailuissa ammutaan 40 laukauksen sijaan  60 laukausta.
• Naisten 50m ja 300m kiväärin asentokilpaluissa ammutaan 3×20: laukauksen sijaan 3×40 laukausta.
• Kaikkien tyttöjen laukausmäärät ovat samat kuin naisten.
• 25m pistoolin naiset (ja tytöt) -kilpailuissa ammutaan 60 laukausta (30 + 30 laukausta).

Nämä muutokset tulevat voimaan kaikissa 2018 ISSF-mestaruuskilpailuissa, mukaan lukien MM-kisat, Juniori-maailmanmestaruuskilpailut, EM-kilpailut.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *