Kisapähkinä pistoolisäännöistä VASTAUS

Kisapähkinä pistoolisäännöistä VASTAUS

Pistoolin kisapähkinä oli hankala. Ampumalippa (visor) on ampumalippa ja sivusuojalappu (sideblinder) on sivusuojalappu, mutta jos ampuja taivuttaa lippansa niin, että jompikumpi tai molemmat silmät eivät ole sivulta nähtävissä, muuttuu lippu sivusuojaksi. Näissä tapauksissa jury pyysi ampujaa nostamaan lippaa ylöspäin niin, että silmän keskiosa näkyi suoraan sivulta tarkastettaessa.

Kuvan naisen hiuksineen, voitti muuten EM-kultaa, Ei alkanut kiukuttelemaan, kun jury pyysi häntä siirtämään hiuksiaan kuulosuojainten alle niin, että samat ehdot kuin edellä täyttyvät. Minä nimenomaan PYYSIN häntä siirtämään. Asia on niin arka, ettei ollut mahdollista asiaa käskeä.

Selvisi, että sivusuojien kiellon jälkeen yksi naisampuja oli tehnyt geelillä hiuksistaan tiiviit ”levyt” sivuille ja näin käytti hiuksiaan sivusuojina. Tähän oli jury puuttunut ja tarjonnut hiuspinnejä niiden kiinnittämiseksi sivuille.

Asia on ISSF:n tiedossa ja ISSF harkitsee, menikö se liian pitkälle kieltäessään sivusuojat. Yksi mahdollisuus on, että sivusuojat tultaan hyväksymään peruskilpailussa, jossa urheilijat liikehtivät paljon ja häirinnän mahdollisuus kasvaa. Finaalissa kaikki pysyvät paikallaan, jolloin niitä ei tarvita ja tv-kuvaus helpottuu.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *