Marko vieraili Anschützin tehtaalla Ulmissa

Marko vieraili Anschützin tehtaalla Ulmissa

Anschützin asetehdas on perustettu 1856 Thüringeniin, Saksaan. Anschützin logo on vaihtunut alun pyöreästä logosta seitsemän kertaa nykyiseen suorakaiteen muotoiseen logoon. Anschützin tavoitteena on ollut alusta alkaen innovatiivisuus ja täydellisyys. Anschütz on erittäin tunnettu ammattitaidon ja tarkkuuden ansoista ympäri maailmaa.

Minut otti vastaan tehtaan urheiluaseista vastaava, 300m:n kiväärin maailmanmestari Matthias Raiber. Kiersimme Matthiaksen kanssa koko tehtaan aina alkutuotannosta, osatuotannosta, piippulinjalle, testaukseen ja edelleen kokoonpanoon lähes kolmen tunnin vierailululla. Matthias esitteli tarkasti yksittäisten osien valmistuksen ja mm. piippujen valmistusprosessin. Näkee hyvin, että 30-vuottaa Anschütsilla työskennellyt mestari, tuntee hyvin lähes 1000 erilaista osaa joita tehdas tuottaa. Noin 100 henkeä työllistävä Anschütz vakuutti minut prosessien tarkkuudella ja ennen kaikkea lähes täysin hiljaisella metallipajalla. He ovat uusineet koneet, jotka toimivat lähes äänettömästi. Loppuvierailun aikana kävin tervehtimässä tehtaan nykyistä johtajaa Jochen Anschützia ja toimiston väkeä.

Matthias Raiber ja testimestari 10m:n Anschütsin testiradalla.

Asetehtaan toimistolla, Matthias, Marko ja Anschützin kansainvälisestä kaupasta vastaava Bärbel Preiss. Tarkkasilmäiset huomaavat Bärbelin toimiston seinällä Leppa.fi kalenterin.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *