52. MM-kilpailut. Changwon, Korea. 300m kivääri makuu miehet joukkuekilpailu. Menettikö Suomi varman mitalin?

52. MM-kilpailut. Changwon, Korea. 300m kivääri makuu miehet joukkuekilpailu. Menettikö Suomi varman mitalin?

Nyt sitä voi SAL:n hallitus ja valmennuksen johto pohtia, menettikö Suomi 300m:n makuun joukkuemitalin?  Juho Autio, joka jätettiin valitsematta kisoihin, ampui vastaavanlaisessa tuulisessa kelissä Lapua European Cupissa Hälvälässä tuloksen 589, voittaen kaikki ja kahta viikkoa myöhemmin paremmissa olosuhteissa 594. Aution olisi pitänyt ampua Changwonissa tulos 586 (19x), jotta Suomi olisi saanut MM pronssia. Hopeaan olisi ollut matkaa 2 pistettä enemmän.

Varsinkin 300m:n sekä 50m:n lajeissa kylmä numeroihin perustuva valintajärjestelmä ontuu, koska se ei ota huomioon millään lailla olosuhteita, jotka ulkona kesällä vaihtelevat varsin suuresti. Tätäkään tuskin tarvitsi kirjoittaa, jos ei Aleksi olisi samana viikonloppuna Salon tuulissa ampunut 1163 vaan jäänyt esim pisteelle, jolloin hänkin seuraisi näitä karkeloita kotisohvallaan. Valinnat ovat aina hankalia, mutta järjestelmää voi helpostikin kehittää, kun keskustelee lajin ammattilaisten kanssa ja kuuntelee heidän näkemyksiään.

300m makuu miehet Joukkuekilpailu:

 1. RANSKA 1761
 2. SVEITSI 1757
 3. NORJA 1755
 4. RUOTSI 1753
 5. KOREA 1752
 6. ITÄVALTA 1744
 7. PUOLA 1729
 8. USA 1727
 9. ISO-BRITANNIA 1714
 10. INTIA 1704
 11. VIRO 1702
 12. SAUDI-ARABIA 1700
 13. SLOVENIA 1677

 

One thought on “52. MM-kilpailut. Changwon, Korea. 300m kivääri makuu miehet joukkuekilpailu. Menettikö Suomi varman mitalin?

 1. Toivottavasti tästä edes otetaan opiksi. Marko kirjoitaa täyttä asiaa. Todellakaan ulkona ammuttavissa kiväärilajeissa ei tulosrajat pelkästään toimi, harkintaa ja kilpailun olosuhteita ja tulostasoa sijoituksineen on myös katsottava. Lisäksi joukkueen menestymismahdollisuudet ei saa kaatua siihen että esim. yhdeltä ampujalta puuttuu tulosrajat. Näin ennen toimittiinkin. Toistaiseksi siellä ei vielä miesten sarjassa ole päästy kenenkään maan ampujan toimesta meidän tulosrajoihin. Kyllä sen pitäisi olla selkeä osoitus onko toimittu valinnoissa oikein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *